Ante Čizmić/CROPIX
HAJDUK - ZADAR 1-0

Zadrani propustili šokirati Bijele, Iluridze zabio prvi pogodak u dresu Hajduka!

Zadar je bio žilav protivnik. Znalo se da će se usredotočiti na protunapade, a kad bi se otvorio prostor pred odličnim golmanom Kalinićem, Hajduk je opasno živio
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 21. rujan 2013. 20:39

Hajduk je svladao Zadar na Poljudu. Teškom mukom i minimalnim rezultatom 1-0, ali ga je ipak svladao. Iako to nije bila rapsodija od Hajdukove igre, ovoj pobjedi ne treba gledati u zube zbog važnosti ta tri boda koji su lansirali Splićane na prvu poziciju u HNL-u.

Odlučujući pogodak postigao je Gruzijac Grigori Iluridze koji polako, ali sigurno, gradi svoj status kod navijača. Hajdukova publika dočekala ga je aplauzom na početku meča i ispratila ga na isti način kad ga je trener “bijelih” Igor Tudor u 62. minuti povukao s travnjaka.

Iluridze je svoje vrijeme na terenu dobro iskoristio. Pri pogotku je reagirao izvrsno, na centaršut Maglice, s prve vratnice, vrhom kopačke poentirao je za 1-0. Imao je Gruzijac još neke dobre situacije, a evidentno je da je Hajduk s njim dobio na oštrini u završnici. Iluridze je zapravo opravdao ono što se od njega očekivalo: da za početak riješava ove “male” utakmice, da bude igrač prevage.

Ruku na srce, Tudor može zahvaliti i vrataru Lovri Kaliniću koji je bio na visini zadatka. Kalinić na kraju zaslužuje epitet igrača utakmice jer je skinuo sve one opasne prijetnje Zadrana, udarce koji su išli u okvir gola. Na početku je Hajduku sve išlo na ruku. Taj rani gol bio je snažan impuls koji su “bijeli” morali materijalizirati. Imali su neke dobre situacije koje nisu pretvorili u gol, koji bi bio razriješio sve dvojbe u ovoj utakmici.

Najbolju priliku imao je Bukva. U prvom poluvremenu nakon kiksa Neretljaka, sam je krenuo prema istrčalom vrataru Zadra Matkoviću, ali nije ga uspio predriblati. U drugom poluvremenu čisti zicer je lansirao preko vratiju. Za razliku od Iluridzea, Bukva je razočarao, baš je ostavio slab dojam na ovoj utakmici.

Zadar je bio žilav protivnik. Znalo se da će se usredotočiti na protunapade, a kad bi se otvorio prostor pred Kalinićem, Hajduk je opasno živio. Prijetio je Tadić, a dvaput je njegove udarce skidao Hajdukov vratar.

Kako Hajduk nikako nije uspijevao zabiti drugi gol, opet smo svjedočili dramatičnoj završnici u kojoj je bilo prilika na obje strane, a Kouassi je u finišu bio najbliže golu...

Poredak:

1. Hajduk 10 7 1 2 18-6 22

2. Dinamo 9 6 2 1 16-7 20

3. Lokomotiva 10 6 2 2 15-10 20

4. Rijeka 9 5 4 0 16-5 19

5. Split 10 4 3 3 13-12 15

6. Istra 1961 9 3 2 4 10-13 11

7. Zadar 10 3 1 6 10-18 10

8. Hrvatski dragovoljac 10 1 3 6 7-14 6

9. Osijek 9 2 0 7 8-22 6

10. Slaven Belupo 10 1 2 7 10-16 5

HAJDUK - ZADAR 1-0 (Iluridze 9)

UTAKMICA JE ZAVRŠILA!

Sudac je pokazao da će se igrati još tri minute.

85. minuta - Kouassi je pripremo sve za Bukvu, koji sa 6-7 metara promašuje cijeli okvir gola!

83. minuta - Bukva je s desne strane pokušao proigrati Bencuna u sredini, ali napadč Hajduka malo je zakasnio.

68. minuta - Kalinić opet spašava Hajduk. Tadić si je sjajno izborio šansu, pucao sa desetak metara, ali vratar Bijelih sjajno je reagirao.

64. minuta - Bomba Antonija Milića ide preko gola...

58. minuta - Zadar je sve opasniji... Tadić je okrenuo Jonjića, pucao sa 16 metara, ali ravno u Kalinića.

55. minuta - Andrijašević pucao s 13-14 metara, preslabo za Matkovića.

54. minuta - Sjajna prilika Zadra! Hrgović je nabacio iz slobodnog udarca, a Josip tadić, potpuno usamljen na desetak metara, glavom puca ravno u Kalinića.

Počelo je u nastavku.

Završeno je prvo poluvrijeme!

41. minuta - Milić je odlično ubacio s lijeve strane, ali iluridze je bio za koji centimetar prekratak. Lopta je došla do Bukve, koji dobro puca s desne strane, ali zamalo promašuje okvir gola.

33. minuta - Kakva prilika za Bukvu! Neretljak se spotaknuo i pao, ali Bukva na 30 metara od gola nije uspio proći istrčalog vratara Matkovića.

29. minuta - Vršajević je kratko proigrao Bukvu, koji je s 15-ak metara iskosa pucao visoko preko gola.

26. minuta - Odličan centaršut Vršajevića s desne strane, a Maglica iz srca šesnaesterca glavom puca pokraj vratnice.

21. minuta - Ivančić je promašio stopostotnu priliku za Zadar. Ivančić se sjurio prema vratima, izdržao je napade Jonjića, ali udarac iz blizine je prošao malo pokraj vratnice.

21. minuta - Iluridze je bio sam na udarcu na 17 metara, ali udarac je završio preko gola.

20. minuta - Bijeli bez problema stižu do suparničkog šesnaesterca, ali dojam je da su splitski napadači malo sebični. Prije svih Kouassi...

9. minuta - Hajduk je pritisnuo od prve minute, a nagrada za dobar start je došla vrlo brzo. Maglica je s desne strane ubacio prizemnu loptu, Iluridze je spretno reagirao na vrhu peterca i uhvatio vratara Matkovića na krivoj nozi.

Utakmica je počela!

Na Poljudu je oko 7.000 gledatelja, ali navijači još uvijek pristižu.

HAJDUK: Kalinić, Vršajević, Jonjić, Milović, Milić, Pašalić, Sušić, Iluridze (od 62. Bencun), Bukva, Kouassi (od 90. Anđelković), Maglica (od 53. Andrijašević).

ZADAR: Matković, Vasilj (od 16. Ivančić), Con, Neretljak, Sarić, Jerbić, Muić, Hrgović (od 66. Terkeš), Heister, Bilaver, Tadić (od 78. Blažević).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 09:14