Cropix
ZAGREB - ZADAR 3:0

Zagreb pregazio Zadar u Kranjčevićevoj, neviđeni kiks Matkovića, hat-trick Bobana

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. travanj 2015. 19:47

Sve je riješeno na brzinu, u završnici prvog dijela, s dvije velemajetorske egzekucije raspoloženoga Gabrijela Bobana i Zadrani su osuđeni na poraz . Do tada je igra bila uglavnom ravnopravna. Dražen Medić je u odnosu na najavljenu jedanaestoricu posegnuo za jednom preinakom: na klupi je ostao Konopek, umjesto kojeg je uloga desnog napadača pripala Stepčiću čije je pak mjesto u vezi dodijeljeno Ljubičiću. Razvoj situacije potvrdit će opravdanost te rokade. Štimac i dalje ustraje na neugodnom pucaču, ljevaku Čirjaku, u poziciji desnog među trojicom poluofenzivaca, izdržao je tek 45 minuta i ostao u svlačionici. Ješe se bavio Bobanom, Jerbić motrio na Lovru Medića. Valja istaknuti da je u dvobojima dvometraša Kolinger bio uspješniji od Krstanovića.

Kompletni Zarebaši uistinu djeluju dobro, moćno. Iako svaka akcija ne teče baš 'po špagi', razvidna je uigranost - od prepoznatljive ideje do neumoljive realizacije. Evidentan je sustavan rad kojim šef stožera, inače predsjednik kluba, i suradnici razvijaju vrline kadra za kojeg valjda nitko nije vjerovao da može biti tako uspješan. Zagreb je bio i, eto, ostaje, jedno od najugodnijih iznenađenja aktualne prvoligaške sezone.

Što reći za Zadrane? Trud nedvojben, sve ostalo tako-tako, skoro pa nikako. Nije im lako. Nižu se jaki protivnici, kako im se suprotstaviti? Jučer su u 2. poluvremenu krenuli otvoreno, svjesni da nemaju što izgubiti budući da ništa nisu imali. Bila je to nadobudna procjena jer uskoro su kapitulirali po treći put... Uzalud je agilni Gabrić pokušavao štošta osmisliti, nije išlo, većina suigrača bila je indisponirana. Svakako i zatečena stanjem na - semaforu. Zato se nadmetanje postupno razvodnjavalo. Logično, budući da je sve bilo jasno, sve riješeno. Premda treba spomenuti nekoliko gostujućih prijetnji, nekonkretnih i zbog toga uzaludnih.

Ove natjecateljske godine Zagreb je u susretima sa Zadrom osvojio deset bodova, prepuštajući konkurentu samo jedan. Može li u subotu u Osijeku izdržati i barem remizirati nakon tri 'nule' u partijama s Plavo-bijelima...? Uvijek je bilo da netko nekome odgovara ili ne odgovara.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 22:06