MATIJA DJANJESIC/CROPIX
EMOTIVAN ISTUP TRENERA

Zagrepčani ogorčeni dočekom u Rijeci: ‘Nikada nisam doživio toliku količinu mržnje, čak ni kao igrač!‘

Nakon utakmica pune preokreta na Rujevici, bilo je zanimljivo i pred mikrofonima
Piše: Mateo Sučić/SNObjavljeno: 17. lipanj 2020. 10:28

Nogometaši Rijeke i Lokomotive remizirali su (2:2) u sjajnoj utakmici na Rujevici punoj obrata i preokreta nakon koje će obje momčadi žaliti za dva boda. Kako je Matjaž Kek to volio reći, bila je to prava reklama za hrvatski nogomet budući da su momčadi Simona Rožmana i Gorana Tomića energetski i kvalitativno odigrale utakmicu na europskoj razini. Iako je Rijeka imala izraženije napadačke ambicije, dojam je da je podjela bodova na kraju pravedni ishod u utrci za drugim mjestom koja će biti uzbudljiva i u kolima koja slijede.

Obje momčadi krenule su obostrano otvoreno, s jasnom namjerom da pokušaju iskoristiti individualnu kvalitetu u napadačkom dijelu (Čolak, Andrijašević, Kastrati, Uzuni), ali istovremeno da ne dozvole previše prostora u zadnjoj liniji. Bez nekoliko važnih igrača (Tomečak, Štefulj, Sammir, Budimir, Atiemwen), ali s obilje mladosti željne dokazivanja.

Udarac Andrijaševića u 3. minuti nije bio precizan, prvu prijetnju Lokomotive desetak minuta kasnije spriječio je Velkovski koji je izbio loptu ispred Kastratija. Ipak, Rijeka je bila ta koja je pokušavala držati inicijativu pa je tako u 23. minuti Grbić imao prvu od nekoliko odličnih intervencija kada je Halilovićev udarac s 20-ak metara izbio u korner. Isti je ishod bio i dvije minute kasnije u sučeljavanju s Čolakom, dok je nekažnjeno prošao Grbićev izlet u prazno nakon kornera Halilovića i udarca glavom Velkovskog. Zicer je na glavi imao i Galović u 42. ali sa sedam, osam metara pucao je pored gola.

Rožmanove karte Lokomotiva je na drugoj strani strpljivo čekala i dočekala svoju priliku. Jedini udarac prije Kastratijevog bijega imao je Marković u 33. minuti kada je prebacio - semafor. Ipak, Kastrati je bio precizniji tri minute kasnije kada je pretrčao obranu Rijeke i zakucao u bliži Pandurov kut - 0:1.

Isti scenarij i u nastavku, s razlikom da je Rijeka još malo jače pritisnula prema golu Lokomotive koja je, po svemu sudeći, čekala kontru za zaključiti utakmicu. Ali da bi se to dogodilo, Grbić ih je trebao držati na životu što je i činio na pokušaje Andrijaševića, Lepinjice, Čolaka, a kada on nije bio taj, obrana Lokomotive bila je pravovremena u bloku.

Zicer za zaključiti priču imao je Uzuni u 61. minuti kada je pobjegao obrani Rijeke, ali s osam metara pucao je pored gola. Rožman je tu bacio sve karte u napad, ubacio Yatekea umjesto Lepinjice i pogodio jer je ovaj odmah uzvratio pogotkom za 1:1. Rijeka je sjajno drugo poluvrijeme naplatila u 77. minuti kada je Andrijašević iskoristio ubačaj Lončara i glavom pogodio za 2:1. Ipak, tu nije bio kraj uzbuđenjima, u 81. minuti Capan je u borbi za poziciju povukao Uzunija, a Batinić nakon provjere s VAR-om ispravno pokazao na jedanaesterac za Lokomotivu kojeg je Karačić realizirao i u vatrometu na Rujevici postavio konačnih 2:2. Franko Andrijašević zabio je pogodak koji je kod Riječana probudio iluziju da bi mogli do punog plijena.

- U drugom poluvremenu smo imali sto i jednu priliku, zabili gol, vjerovali da možemo preokrenuti... Na kraju se to i dogodilo, ali jedna nesmotrena situacija nas je kaznila. Poslije penala i s igračem manje je bilo teško ići po treći gol, ostali smo čuvati remi i podjela bodova je na kraju realna. Dali smo sve od sebe, zahvalni smo navijačima jer je drugačije igrati kada su tu s nama, nadam se da su uživali - rekao je Andrijašević.

Kod Lokomotive istaknut je bio vratar Ivo Grbić:

- Došli smo po pozitivan rezultat, na kraju smo ga i ostvarili. Nama je najvažnije da ostanemo u borbi za Ligu prvaka. Nakon Hajduka slijedi nam serija lakših utakmica, tu vidimo svoju priliku. Vidjelo se da smo u nastavku jako pali fizički, fale nam Sammir i Budimir, treba nam širine u ovom gustom rasporedu, ali ovo na Rujevici je za nas dobar rezultat.

image
Goran Tomić
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

'Nikada nisam doživio toliku količinu mržnje kao na Rujevici!'

Trener Lokomotive Goran Tomić najviše je vremena u izjavi nakon utakmice posvetio atmosferi na Rujevici. Jako ga je zasmetao doček riječkih navijača.


"Prvo bih rekao nešto što me jako tišti i to nije prvi put da se dešava na na Rujevici. Toliku količinu mržnje prema nama kao klubu, vrijeđanja na osobnoj razini ja nisam nikada doživio ni kao igrači, a ni kao trener. Rijeka kao grad to apsolutno ne zaslužuje. Nismo provocirali, niti smo nešto radili. Toliku količinu mržnje nisam nikada vidio. Jako sam tužan zbog toga jer ipak je ovo sport i ljudi bi trebali svoje frustracije riješavati negdje drugdje. Što se same utakmice tiče ona je bila prava – borba ua drugo mjesto! Rijeka je bila kvalitetna sa svojim šansama, međutim mi smo poveli i mogli ih dokrajčiti preko Uzunija koji je promašio nemoguće. I onda, kako se to obično događa, primimo zgoditak za 1:1. Tuci je nakon toga opet imao šansu za 2:1, pa smo primili gol, a onda ipak pokazali karakter i vratili se. Zadovoljan sam s podjelom bodova"" prneosi Novi list izjavu trenera Lokomotive koji j epotom prokomentirao i veliku borbu za drugo mjesto.
"Bit će neizvjesno do samoga kraja. Bod na Rujevici je apsolutno zadovoljavajući. Idemo dalje", rekao je Tomić.


Ovo što smo pokazali je dobar put. Pokušat ćemo se još dignuti - kaže trener bijelih

Trener Rijeke Simon Rožman na kraju je morao biti zadovoljan, unatoč prokockanoj pobjedi.


"Čestitam dečkima na jako dobroj utakmici, kao što sam već rekao idemo prema normali. Hvala navijačima na podršci. Rekao bih da smo bili mrvicu bolji, međutim na kraju je završilo 2:2. Ništa, idemo utakmicu po utakmicu dalje. Gledatelji su mogli uživati u dobrom nogometu", rekao je Rožman.


O ključnom detalju i presudi VAR-a...


"Nisam još vidio golove u snimci pa ne mogu ništa komentirati. Meni je bitno da smo bili bolji nego u prijašnjim utakmicama. Ne gledam samo rezultat već i na sadržaj, a ovo što smo pokazali je dobar put. Pokušat ćemo se još dignuti. Hvala navijačima koji nam daju energiju".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 03:27