RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
PIŠE DAVORIN OLIVARI

Žalosno je što su pokazali neki igrači Dinama: Ta momčad je izgledala gore nego ona u Tiraspolu...

Ne sjećamo se da Modri na Maksimiru za jedno poluvrijeme nisu uspjeli stvoriti niti jednu akciju...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. kolovoz 2021. 08:11

Dinamo se teškom mukom dokopao pobjede protiv Lokomotive u drugom poluvremenu kad su u igru ušli dečki koje je Krznar htio odmoriti za Šerif. Očito se ne može ništa bez najboljih. Jučerašnja prezentacija Modrih ne može nas ispuniti optimizmom pred uzvrat s Šerifom, ali ipak će se u srijedu igrati neka sasvim druga utakmica, a Dinamo će od starta krenuti u najboljem sastavu.

Osim strijelca Oršića, Dinamov junak, zapravo glavni junak bio je Dominik Livaković koji je u prvoj minuti sudačke nadokande skinuo 'zicer' Hoxe, obranio mu je udarac sa četiri metra!

Modri su startali u postavi u kojoj ih gotovo sigurno ove sezone nećete gledati. Iako je u zapisniku utakmice bio upisan Theophile, on nije istrčao na travnjak. Na njegovom stoperskom mjestu je zaigrao desni bek Stefan Ristovski.

Prije utakmice, Theophile se požalio na jaku migrenu, pa nije bio sposoban igrati. Valjda će migrena popustiti do srijede i Šerifa. Pomalo je već nevjerojatna ova priča s Dinamovim stoperima. Zbog ozljeda nema Lauritsena i Perića, eto jučer nije bilo niti Theophilea. Možemo kazati da su Modri jučer zapravo igrali bez stopera, u posljednjoj liniji igrali su - bekovi. Makar naravno, Franjić i Moubandje mogu igrati i stopere, ali jasno da to nije to, oni se na tim pozicijama koriste samo po potrebi.

Zaista raritetno, Modri vjerojatno nikada nisu počeli neku utakmicu s takvom posljednjom linijom. Imao je na klupi trener Modrih stopera Stefana Milića, ali on se ipak odlučio za Ristovskog. Krznar je na klupi ostavio modre zvijezde Majera, Petkovića i Oršića, a svoj debi upisao je Deni Jurić koji je povučen iz Šibenika nakon prodaje Marija Gavranovića. Prvi put ove sezone za Krznarovu momčad zaigrao je Sadegh Moharrami koji se oporavio od ozljede.

Takav Dinamo u prvom poluvremenu je izgledao iznimno loše, onako, baš katastrofalno. U prvih 45 minuta Modri nisu uspjeli složiti niti jednu suvislu akciju. Niti jednu! Bez udarca u okvir, bez ikakvih pokušaja prema Santiniju koji se nije uspio niti zagrijati. Jedini nešto opasniji udarac uputio je na smom začetku Marko Bulat iz slobodnog udarca iskosa. Sve ostalo je kad su Modri u pitanju bila čista nula, ništica.

Ova momčad izgledala je gore nego ona u Tiraspolu.

Ne sjećamo se da Modri na Maksimiru za jedno poluvrijeme nije uspio stvoriti niti jednu akciju koju bi blo vrijedno zabilježiti. Dok smo gledali to mučenje Krznarove momčadi, palo nam je napamet kako neki igrači koji nisu u prvom planu znaju gunđati kad ne dobiju priliku. Jučer su mnogo ti 'drugoplanci' dobili priliku, ali ono što su pokazali u prvom poluvremenu zaista je bilo žalosno.

Krznar je naravno čuvao svoje glavne igrače za uzvrat s Šerifom, morao je rotirati, jer Modri su već odigrali mnogo utakmica ove sezone, a svi znamo koliko je bitna ta utakmica s Moldavcima. No, vjerojatno je jučer u prvom poluvremenu vidio da mu te rotacije ne donose ništa dobro.

Lokomotiva je u toj dionici bila bolja, više je atakirala prema Livakoviću, pokušavala je tranzicijom igre, ali i vrlo konkretnim napadima. Već nakon desetak minuta igre Kačavedna je pucao s vrha šesnaesterca, ali je gađao ravno u Livakovića. Samo nekoliko minuta kasnije, opasno je glavom s nekih desetak metara pucao Aliyu, lopta je zamalo prošla iznad vrtanice. Lokosi su imali priliku i nakon pola sata igre. Nakon brze akcije Dabro je ušao u šesnaesterac, opalio je iskosa, ali Livaković je bio na pravom mjestu tako spasivši Modre.

Već na startu drugog poluvremena, vidjevši totalnu nemoć svoje momčadi, Krznar je posegnuo za izmjenama. S klupe je digao Majera i Oršića, trebalo je nešto poduzeti, poboljšati krvnu sliku beskrvne momčadi. I odmah nakon tih promjena, Modri su početkom druge dionice uspjeli uputiti prvi udarac u okvir, s nekih 18 metara Ivanušec je dobro opalio, ali je Santini obranio. Također, početkom drugog poluvremana, trener Modrh je promijenio formaciju, Dinamo je zaigrao s trojicom u zadnjoj liniji, s Moubandjeom, Franjićem i Ristovskim. Dvadeset i nešto minuta prije kraja, ušla su još dvojica iz prve momčadi, Petković i Jakić, a Dinamo je u 77. poveo.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Lokomotiva je nakon tog početnog naleta Modrih, imala priliku iz kontramapada preko Aliyua, ali je njegov udarac zaustavio Livaković. A onda je stigao pogodak Oršića i utakmica je bila odlučena. Jedan centaršut s lijeve strane koji je uputio Petković prsima je Duje Čop spustio do Mislava Oršića koji s nekih šest-sedam metara pogađa mrežu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 14:49