SAMMIR TEK ZA EURO

Zapelo s papirima! Dopuštenje Fife će dobiti, ali teško da će to biti prije Eura

Nije upitno hoće li na kraju dobiti dopuštenje, pitanje je kada. Različita su tumačenja Fife i nas, zbog toga ćemo im nastojati argumentirati svoj stav. A postoji i još jedan spor, kaza je Srebrić
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. listopad 2011. 13:29

U ponedjeljak 17. listopada sjednica je Fifine komisije za status igrača. No, glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić kazao nam je:

- Ne očekujemo da će Sammir do daljnjega dobiti papire po kojima može igrati za Hrvatsku. Sljedećeg tjedna idemo u Zürich na razgovor s ljudima iz Fife.

Brazilac ima hrvatsku putovnicu, ali nema nogometno državljanstvo naše zemlje, te ga Bilić ne može zvati u reprezentaciju. Samim tim totalno su deplasirani pritisci da ga se uvrsti, kao i priče zašto ga nije stavio.

- Mislim da to neće biti zgotovoljeno do dodatnih kvalifikacija - dodao je Srebrić.

Gdje je zapelo?

- Nije upitno hoće li na kraju dobiti dopuštenje, pitanje je kada. Različita su tumačenja Fife i nas, zbog toga ćemo im nastojati argumentirati svoj stav. A postoji i još jedan spor.

Što se roka tiče, Fifa po novom statutu od 2009. traži da igrač mora nastupati pet godina u zemlji čiji želi postati naturalizirani reprezentativac. Sammir je došao u Dinamo u studenome 2006., međutim, ugovor je potpisao i počeo igrati tek početkom 2007. godine. Dakle, čini se da bi na proljeće mogao dobiti zeleno svjetlo da se priključi Vatrenina. Nadamo se Bilićevima, jer to bi značilo da smo se plasirali na EP.

Bilić: Ako Sammir bude bolji od momaka koji su već tu, jasno je da ću ga pozvati



Niko Kranjčar najvjerojatnije neće biti spreman za dvije utakmice koje Hrvatsku čekaju u baražu, pa je pred Bilića sletjelo već uobičajeno pitanje.

Dakle, hoće li Bilić napokon posegnuti za Dinamovim Brazilcem? Njegov patron Zdravko Mamić još je na Kantridi, tek koju minutu nakon što je blagoslovio daljnje Bilićevo izbornikovanje, bez ustezanja rekao: “Još Sammir i bit ćemo prvaci Europe!”

- To je stara priča - objasnio sam još prije godinu dana, pa prije šest i prije tri mjeseca. Dakle, ako Sammir dobije pravo da igra, a on, posve je evidentno, želi igrati za Hrvatsku, te ako njegove igre budu zadovoljile naše kriterije, ako bi on bio pojačanje, ako bude bolji od momaka koji su već tu, jasno je da ću ga pozvati - bio je jasan Bilić.

- Nemojmo još otpisivati ni Niku, on tek treba obaviti pravi medicinski pregled da bi se utvrdilo o kakvoj se težini ozljede radi, a poznato je da se Kranjčar brzo oporavlja. Jedan od naših najbolji igrača, Ćorluka, rekao bih, sad već ima kroničnih problema s tetivama, ali njegova požrtvovnost na Kantridi dokaz je koliko igrači žele igrati za reprezentaciju. (Romana Eibl/Jutarnji)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 10:38