Zagreb, 151210.Stadion Maksimir. Euroliga, nogometna utakmica 6. kola skupine D, susret izmedju NK Dinama i grckog PAOK-a F. C.Na slici: tuzan Ivan Kelava.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX
KELAVA LJUT NA BILIĆA

'Zar grom mora pogoditi sve hrvatske vratare da bih ja dobio poziv'

Dobro, nadam se da taj grom ne treba nikoga pogoditi. Ali dobro, zaista je neobično da nisam u planu s obzirom na sezonu koja se bliži kraju, kaže vratar Modrih
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. svibanj 2011. 11:16

Oborio je Stojkićev rekord kad se radi o neprimljenom golu u Prvoj HNL. Loptu nije vadio iz mreže 688 minuta. Oborio je Stinčićev rekord kad je u pitanju Dinamo, na službenim utakmicama lopta nije prošla crtu 1008. minuta. Cijelu sezonu Ivan Kelava branio je na izrazito visokoj razini, ulijevao sigurnost Dinamu, bio jedan od ključnih igrača novih-starih prvaka. I u europskim ogledima bio je vrhunski. Je li mu to najbolja vratarska sezona u životu?

- Još nije završila. Ali, rezime kazuje da je bila jako uspješna. Moram se dalje usavršavati kako bi sljedeća bila još bolja. Sa samo 23 godine, uz pomoć cijele momčadi, uspio sam srušiti te rekorde. Ušao sam u klupsku povijest, neopisiv osjećaj - kaže Kelava.

Keleva je branio u svim mladim vrstama Hrvatske, od U-15 do U-21. Skupio je više od 50 utakmica za te selekcije, hvalili su ga svi izbornici. Sad je najbolji vratar Prve HNL, brani za prvaka, sezona koju je ostavio iza sebe prepuna je superlativa. Zašto ga se onda ne spominje kao kandidata za reprezentaciju koju vodi Slaven Bilić? Nije niti blizu reprezentativne mape.

- Zar grom mora pogoditi sve hrvatske nogometne vratare da bih ja dobio reprezentativni poziv!

Rekao je to onako, u afektu. Možemo razumjeti da ga smeta činjenica što ne stiže nikakav mig iz stručnog stožera A vrste. Kad tako dobro brani, a nema niti 'pisma ni razglednice’, sigurno se čovjek pita - a što još moram napraviti? Ipak, nije od onih koji će se okomiti na bilo koga.

- Dobro, nadam se da taj grom ne treba nikoga pogoditi. Ali dobro, zaista je neobično da nisam u planu s obzirom na sezonu koja se bliži kraju. I moram vam kazati da mi nije lako zbog toga. Nije!

Kompletan intervju pročitajte u tiskanom izdanju!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 15:21