Tomo Ničota / Sportske novosti
EH, DA NIJE SAMO NA TRENINGU

'ZAŠTO BI IKOGA KUPOVALI?! PA, OVDJE IMAMO STRAŠNE IGRAČE' Dinamovci 'lete' na trenizima, a nevjerojatnim potezima pažnju je privukao i 'stari lisac'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. lipanj 2017. 17:31

Znate kako obično ide priča s priprema - radi se fantastično, svi su sjajni, ovaj trener i ove pripreme najbolji su u povijesti, kako su ih znali “krstiti” Zdravko Mamić i suradnici. Onda krenu natjecateljske utakmice, slika bude posve drugačija, pa sve ono što se pisalo i govorilo tjednima ranije ispada smiješno.

Gledala je tako Dinamova delegacija u subotu trening na terenu u Murskoj Soboti, igralo se međusobno na skraćenom terenu, bilo je stvarno odličnih poteza.

Dva palca gore

- Još uvijek ovo proljeće ostaje enigma. Kako je bilo sjajno u Turskoj, mislili smo da ćemo biti prvaci s 10 bodova prednosti, nismo Petevu ugovor dali bez razloga. Što se dogodilo u drugom dijelu sezonu, nitko to ne može objasniti - komentiralo se među ljudima iz modre ekspedicije.

Stoga, iako se s tribina koji put začulo “bravo” za odlične poteze, euforije nema.

- Pa što bismo ikoga trebali kupovati, gledajte kakve igrače imamo ovdje - bio je jedan od komentara iz društva na čelu s predsjednikom Mirkom Barišićem.

Iako su tek prvi treninzi s loptom, to je doista izgledalo dobro, međutim zaključke treba donositi tek kad počnu prijateljske utakmice i, naravno, kad počnu one prave, za bodove. Sve prije toga, zapravo, nema smisla pretjerano komentirati. Najbolji je primjer Sammir. U toj je međusobnoj utakmici dao dvije takve lopte, da nikome nije jasno kako je vidio, kako je dodao, kako je izveo te asistencije. Napadači su te darove pretvorili u pogotke, a s tribine se čulo:

- Bravo, Filho, majstore!

E, sad; kad bi Sammir u svakoj utakmici dao jednu takvu loptu, kad bi sve utakmice igrao kao taj trening... Ne samo on, bio je tu i Fernandes, Ćorić, Henriquez, Fiolić... Bio je baš gušt gledati.

- Zadovoljan sam sa svima - u prolazu je kazao Ivajlo Petev, pokazujući dva palca gore. Sad je na njemu da tu dobru atmosferu s priprema pretvori u pobjedničku priču kad počne sezona, da se ovaj dojam preslika na terene HNL-a i Europe. A do toga je dugačak put, tek su prvi treninzi. Prolazno je vrijeme dobro, cilj još daleko.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 14:40