DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
VRUĆA TEMA

Zašto Caktaš ne govori istinu? Htio ga je Bilić, Hajduku se nudila 2 milijuna, a on je odabrao - tribinu!

Toliko ga voli, a odbio je otići i Hajduku priskrbiti nešto od odštete. Znao je i za Bilićevu ponudu
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 12. srpanj 2021. 20:31

Mijo Caktaš progovorio je nakon šest mjeseci šutnje. Ili prvi put nakon što su ga čelnici Hajduka - Lukša Jakobušić i Mindaugas Nikoličius - prebacili u drugu momčad, zato što nije pristao potpisati novi ugovor. Caktaš je intervju dao za 24sata, u njemu se žestoko okomio prije svega na predsjednika Jakobušića. Njega je proglasio glavnim krivcem zbog svega što se dogodilo na relaciji Hajduk - Caktaš. Caktaš je Jakobušića i Nikoličiusa okarakterizirao kao manipulatore, lažove i nesposobne ljude.

Što je od istina od toga što govori Caktaš znaju samo Jakobušić i on. Caktaš doduše u intervjuu ističe veliku ljubav prema Hajduku, što sugerira da očito nije svjestan težine svog istupa, jer takav intervju najprije nanosi štetu Hajduku. I to samo nekoliko dana prije početka nove sezone. No, opet ću ponoviti, Caktaš ima pravo iznijeti svoju istinu, a javnost će prije ili kasnije doznati koliko njegova istina odgovara stvarnim događajima koji su se zbili na Poljudu.

Međutim, najmanje u jednom vrlo bitnom detalju Caktaš ne govori istinu. Riječ je o ponudama iz inozemstva koje je imao zimus, a koje su odbijene ili s njegove strane ili sa strane Hajduka.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

"Jedina ponuda koju je Hajduk imao za mene je ona od kluba koji je ispadao iz Saudijske lige, a ja kao kapetan Hajduka nisam želio ići u takvu sredinu, i to za smiješne uvjete. Zarađivao bih manje ili jednako kao za sjedenje na tribinama u Hajduku, a ako bi ispali iz lige ostao bih bez ugovora!? To je bila jedina ponuda za koju znam, a drugu koja je navodno došla iz Kine ni ja ni moj zastupnik nismo nikad vidjeli. Ne vjerujem ni da je postojala. S druge strane, predsjednik je odbio ponuđenih 500.000 eura u veljači, tražio je 1.5 milijuna eura."

To su Caktaševe riječi u kojima objašnjava zašto zimus nije pomogao Hajduku prihvaćanjem inozemne ponude iz Kine, s kojim bi Hajduk zaradio odštetu. A ovako je umjesto nje plaćao Caktaša koji je sjedio na tribinama.

Ponuda je - međutim - postojala. Doista je došla iz Kine, nudio ju je Slaven Bilić koji je taman preuzeo BJ Guoan. Bilić je došavši u Kinu procijenio da mu treba dobar strijelac te se odlučio za Miju Caktaša. Ofenzivca s Poljuda nije odabrao samo zbog njegovih igračkih kvaliteta, nego i zato što je želio pomoći predsjedniku Jakobušiću, odnosno voljenom klubu. Bilićev prijatelj i odvjetnik Davor Radić, čovjek od njegovog najvećeg povjerenja, osobno je Caktašu predočio Bilićevu ponudu. Hajduku bi u tom transferu pripalo 2 milijuna eura. Caktaš je ponudu saslušao, tražio time-out kako bi popričao sa svojim menadžerom Nejašmićem, te ju je koji dan kasnije - odbio.

Zašto? Imao je očito svoje razloge, ali oni nisu ni bitni za ovu priču. Bitno je da je Caktaš itekako bio upoznat s Bilićevom željom da ga dovede u Kinu.

image
DUJE KLARIC/CROPIX Cropix

Naravno da je Caktašev stav da odbije ponudu koja je bila sjajna za Hajduk - a po kojoj je i Caktaš trebao zarađivati bitno više nego na Poljudu - razljutila Jakobušića. I naravno da je nakon toga tražio od Caktaša i njegovog menadžera da donesu ponudu veću od 500.000 eura o kojima Caktaš priča.

Stoga je doista šokantno i zločesto od njega da izjavljuje kako ponuda vjerojatno nije ni postojala, odnosno da je Jakobušić izmislio. Dapače, takve je neistine opasno iznositi, jer ispada da je Jakobušić isključivo želio napakostiti Caktašu, pa i pod cijenu velike štete za Hajduk. Međutim, iznošenje takvih neistina uvelike kompromitira sve što je Caktaš kazao u svom velikom intervjuu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 16:58