Drago Sopta /CROPIX
JURČIĆ UOČI LOKOMOTIVE

'Zašto mislite da su utakmice prijateljskih klubova lagane? O Lyonu ću nakon Lokosa'

Utakmica s Lokomotivom nije obična utakmica. U Lokomotivi ima puno naših igrača i puno igrača koji računaju da će igrati u Dinamu jednog dana, kaže Jurčić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. rujan 2011. 15:42

Dan uoči prvenstvene utakmice s Lokomotivom, novinarima se na press konferenciji obratio trener Dinama Krunoslav Jurčić:

- Utakmica s Lokomotivom nije obična utakmica. U Lokomotivi ima puno naših igrača i puno igrača koji računaju da će igrati u Dinamu jednog dana. Osim toga, proveo sam dva mjeseca tamo i upoznao sam izvanredne dečke željne dobrog nogometa. - prenosi službena stranica Građasnkog nogometnog kluba Dinamo.

- Ne smijemo zaboraviti niti da Lokomotivu vode moji prijatelji Tot, Jurić i Sopić, dodao je trener.

O Kovačiću je Jurčić napomenuo:

- Kovačić će igrati protiv Lokomotive, mislim da će početi od prve minute.

- Uvijek svi smatraju da su utakmice prijateljskih klubova lagane, ali ja sam imao dvije takve i bile su dosta neugodne. Dok sam bio u Lokomotivi igrali smo protiv Dinama i za Lokose je to pravi izazov, pokazivanje i dokazivanje. Dok Dinamo možda nije dovoljno našpanan u takvim utakmicama, oni se žele pokazati u što boljem svjetlu. - odgovorio je Jurčić na pitanje novinara o težini utakmice.

O stanju u svlačionici je trener reako.

- Atmosfera na treningu je odlična i ako tako nastavimo ne moramo se bojati neugodnosti.

- Pratimo igrače u Lokomotivi; Antolić koji je već bio tu, Brozović, Pivarić, Komorski, Mlinar, Poljak - dečki kojima treba prva liga da se profiliraju u igrače koji mogu konkurirati za jake klubove. Ne podcjenjujem Lokomotivu, oni igraju najljepši nogomet. Možda to ne daje baš rezultate, ali je odlično za individualan razvoj igrača. - prokomentirao je trener te nastavio o sastavu Dinama:

- Stanje s povredama je sve bolje, Bišćan, Alispahić, Ademi, igrači koji su dugo van normalnog procesa treninga, polako se vraćaju, a jedino je mali problem osjetio Puljić koji će izostati nekoliko dana.

Gotovo na svakoj konferenciji i dalje se poteže pitanje velikog Reala:

- Levante i Racing igraju čvrst nogomet i očito takva igra ne odgovara Realu. Ti veliki klubovi imaju puno utakmica u kratko periodu i tu su potrebne rotacije. Kod nas rotacija ne radi probleme, ali Realu promjena igrača radi probleme i zato ne mogu ostvarii rezultate kakve žele. Što se dogodilo s njima nakon utakmice u Zagrebu, ne znam.

O Lyonu će Jurčić reći.

- Prve dvije utakmice Lyona ima puno problema, ali kako vrijeme ide njihova forma raste. Nisu imali kvalifikacije, kasnije su počeli s pripremama. Imaju krize, ali njihova forma samo raste. - rekao je Jurčić.

Novinari su imali nekoliko pitanja o prvoj nadolazećoj utakmici Lige prvaka s Lyonom:

- Ne želim previše pričati o Lyonu dok ne prođe prvenstvo. Oni su ekipa koja je godinama u završnici Lige prvaka, imaju moć u smislu brzine i igraju specifičan nogomet na kontre. Bit će to zahtjevna utakmica, a jedini moj zahtjev je odigrati mušku utakmicu da pokažemo da zaslužujemo Ligu prvaka. Sve ostalo što dođe s tim, bit će dobro. Većini igrača koje spremamo za Lyon dat ćemo sutra šansu i vraćamo ih u njihove pozicije nakon odmora. -

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. rujan 2024 15:34