Treće poluvrijeme analiza
 screenshot youtube, sn ilustracija
ANALIZA 16. KOLA 1. HNL

ZBOG JEDNE SITUACIJE NA RUJEVICI SVI DOBILI SLOM ŽIVACA, LOKOSI PROTIV DINAMA OŠTEĆENI ZA MILIMETAR 'Mlad je to sudac, ovo mu je tek druga utakmica'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. studeni 2017. 20:57

Kompletirano je 16. kolo Prve HNL, a kao što je to već i uobičajeno na emisiji HNTV-a 'Treće poluvrijeme' detaljno se analiziraju svi detalji odigranih utakmica, kao i mogući sudački previdi. U emisiji su ovog puta situacije analizirali Igor Cvitanović te Ante Vučemilović član sudačke komisije HNS-a.

U velikom slavonskom derbiju na utakmici između Osijeka i Cibalije prva je situacija stigla u 19. minuti kada je glavni sudac označio zaleđe kojeg ipak nije bilo.

- Ovdje je sudac trebao pričekati jer igrač zbog kojeg je podignuta zastavica uopće nije bio u zaleđu. Pomoćni sudac je pogriješio u ovoj situaciji.

U 46. minuti utakmice dosuđen je jedanaesterac.

- Opravdano, obrambeni igrač je prvo startao na nogu, a zatim na loptu - kazao je Vučemilović.

screenshot youtube

Možda i najviše posla bilo je na utakmici između Rijeke i Intera na Rujevici, a najviše 'spornih' bilo je kada su u pitanju zaleđa. Prvi detalj dogodio se u sedmoj minuti susreta kada je sudac prvi i jedini put neopravdano podigao zastavicu.

- Kriva procjena suca, ovdje zaleđa nije bilo.

Najviše su se igrači Rijeke bunili pred kraj prvog poluvremena kada je sudac utakmice odlučio svirati kraj prvog poluvremena u dobroj situaciji za Rijeku.

screenshot youtube

- Sudac je ovdje odlučio da neće nadoknaditi vrijeme, ali nije imao idealan kut sagledavanja situacije. Pazio je na vrijeme kako bi označio kraj, ali mogao je pustiti. Možda ga je količina posla drugog suca malo opustila, pa nije očekivao naći se u ovakvoj situaciji, ali trebao je pustiti.

Posljednji detalj dogodio se u 67. minuti kada je jedan igrač Intera igrao rukom u kaznenom prostoru, ali Vučemilović kaže kako je odluka suca da ne dosudi najtrožu kaznu bila ispravna.

screenshot youtube

- Nije bila ruka jer ga prvo lopta prvo pogađa u kuk, a zatim u ruku koja je bila u prirodnom položaju.

U susretu između Dinama i Lokomotiva došlo je možda i do najteže pogreške, ali u situaciji iz 72. minute riječ je doslovno o milimetrima. Krstanović se našao u izglednoj prilici za postizanje pogotka, ali sudac je podigao zastavicu i označio zaleđe.

screenshot youtube

- Sudac je pogriješio za milimetar, ali ovdje je trebao dati prednost napadaču ako nije bio siguran. Ovdje je riječ o mladom kolegi kojem je ovo tek druga utakmica u prvoj ligi i imao je zaista zahtjevnu utakmicu, ali nadam se da mu se ovakve stvari neće više događati - kazao je Vučemilović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 15:01