DAMIR KRAJAC/CROPIX
NA PUTU DO NASLOVA

‘Želimo pobijediti sve do kraja, a uzme li Dinamo duplu krunu, bit će mi to najslađi trofeji u karijeri‘

Dinamov desni bek još ne slavi novi naslov prvaka, iako je to vrlo vjerojatan scenarij prvenstva
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. svibanj 2021. 17:11

Petar Stojanović već je starosjedilac u Maksimiru, više od pet godina je u Dinamovu dresu, naosvajao se trofeja, odigrao mnogo velikih utakmica. Pa, ipak je, kaže, vrlo motiviran uoči završnice ove sezone, sigurno najuzbudljivije u karijeri. Pričali smo u ponedjeljak, zvučao je odmorno nakon slobodnog dana koji je momčadi trener Krznar dao u nedjelju. Našalio se Stojanović na taj račun.

Nema nikakvog umora

- Nismo dugo imali slobodan dan, ovaj mi je došao kao naručen, kao da sam se odmarao dva-tri, možda i više dana. Sjajan osjećaj, ha, ha. Otišao sam kući, vidio kratko obitelj i prijatelje, već je to dovoljno da malo napunim baterije. Umor? Nema ga, ma kakvi, pred nama je još velikih utakmica, derbija, znamo što nas čeka - priča Stojanović, koji nije previše želio isticati Osijekov kiks u Varaždinu i činjenicu da je Dinamo vrlo blizu naslova prvaka.

- Naravno da je za nas dobro što je utakmica u Varaždinu tako završila, međutim ništa to ne mijenja u našem stavu. Imamo ovaj tjedan utakmice u Splitu, onda i u Rijeci, želimo u njima pobijediti, bez obzira na to može li nas Osijek kasnije stići. Mi gledamo sebe, svoja posla, ne zanimaju nas drugi. Idemo na Poljud po pobjedu, pa onda s istim ciljem i na Rujevicu. Želimo pobijediti u svim utakmicama do kraja, osvojiti i Kup, dvostruku krunu. Dakle, to što je Varaždin uspio remizirati u Osijeku nije nas bacilo u euforiju.
A kako se Dinamo osjeća ove sezone u novoj situaciji, kad sezona traje ovako dugo, obično su trofeji u ovo doba već bili u vitrini?
- Da, posebna je ova sezona, dugačka, neizvjesna, Osijek nam je za vratom čitavo vrijeme, liga je ujednačena. Međutim, to je nešto što mi sportaši volimo, želimo takve utakmice, a nakon svega što smo prošli ove sezone, posebno kroz taj veliki, europski uspjeh, osvojimo li na kraju dvostruku krunu, bit će to najslađi trofeji u karijeri.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Kako je svlačionica doživjela “otrovne strelice” iz Osijeka, od bivšeg trenera, recimo? I sve te poruke kako će Osijek zaustaviti Dinamo?
- Vjerujte, mi se time uopće ne bavimo. Odavno su nam svi u klubu rekli da se ne obaziremo ni na što izvan terena, na druge klubove, na neke stvari koje su se događale oko Dinama. Fokusirani smo samo na teren i na iduću utakmicu, zamislite kamo bismo stigli da se bavimo drugim stvarima? Nema toga kod nas, isključivo je u prvom i jedinom planu nogomet.

Živimo jedni za druge

Istaknuo je Stojanović utakmicu u Koprivnici kao onu iz koje se mogu izvući neki zaključci.
- Vidjeli ste, Petko i Gavro došli su na utakmicu, samovoljno, bili su nam podrška, bodrili nas. To je dokaz kako diše svlačionica, kakvo je kod nas zajedništvo, koliko smo svi zajedno fokusirani na naše ciljeve i koliko nam je stalo do uspjeha. Isto tako, moram istaknuti Tolića. Ušao je u igru, zabio gol, asistirao. To je snaga ovog Dinama, tko god uđe u igru i dobije priliku, tu priliku iskoristi, bez obzira bio u prvom, drugom ili nekom trećem planu. Svi živimo jedni za druge i to se vidi, to nam donosi rezultate.

Znači, sigurno nema opuštanja sad kad je naslov prvaka blizu Maksimira?
- Ma kakvi! Idemo pobijediti Hajduk i Rijeku, pokušati već ovaj tjedan postati prvaci, onda se pripremati za Kup, koji nam nedostaje zadnje dvije godine. Naravno, kažem, želimo pobijediti baš sve do kraja, izuzetno smo motivirani da to napravimo. I učinimo ovu sezonu najboljom u karijerama svih nas.

'Imam ugovor do 2024., meni je ovdje prekrasno, vidjet ćemo klupske planove'

Što će sa Stojanovićem biti naljeto? Jedno vrijeme bio je u drugom planu, Ristovski je bio “prvi pick”, no sad je opet počeo igrati.

- Zadovoljan sam sadašnjom situacijom, a svi već znaju da sam tip koji uvijek daje maksimum, nikad se ne štedim. Imam ugovor u Dinamu (do 2024., nap.a.), vidjet ćemo kakvi su klupski planovi, razgovarat ćemo. Meni je ovdje prekrasno, u Zagrebu i Dinamu, sto posto sam posvećen klubu, spreman sam još dugo biti ovdje ostane li ovako, nemam potrebe željeti neki drugi klub.

'Meni na terenu pobjeda protiv Hajduka uopće nije bila lagana'

Na Poljudu je igrao već deset puta, šest puta je pobijedio, samo dvaput izgubio, ispada da češće gubi u Maksimiru nego u Splitu.

- Ha, ha, moguće je da je tako, ali ne zavaravamo se. Derbi je to, uvijek velika utakmica i veliki motiv. Hajduk ima kvalitetu, pobjeda protiv Rijeke sigurno će mu biti vjetar u leđa, pojavili su se i neki novi igrači, poput Biuka, koji je odličan i znamo što nas čeka u srijedu na Poljudu. Još jedna teška utakmica.

Prije desetak dana u Maksimiru dojam izvana bio je da je Dinamo rutinski i lagano riješio Splićane?

- Ha, možda je vama tako djelovalo, ali meni dolje na terenu nije uopće bilo lagano. Ima Hajduk igrača koji su opasni, moramo biti oprezni, maksimalno koncentrirani. No, kad već kažete da se činilo rutinski, to je zapravo dokaz kako izgleda kad smo pravi, kad igramo na svojoj razini, onda je takav dojam.

Kakva su mu sjećanja na poljudske derbije, lijepa i manje lijepa?

- Po najljepšem pamtim onu pobjedu 4:0, kad je briljirao Rog, drago mi je bilo i zbog njega. A loše uspomene? Možda će neki reći da je to ona situacija koju sam imao s Dinamovim navijačima, ali tada su suigrači stali iza mene, bili podrška i to je brzo prošlo. Možda onaj poraz 0:1, kad nam je zabio Fran Tudor, moj prvi derbi u Splitu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 23:42