Ronald Gorsic / CROPIX
KELAVA RUŠI REKORDE

'Želja svlačionice se poklapa s mojom - do kraja sezone ne želimo primiti niti GOLA!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. travanj 2012. 22:21

Rekordi, rekordi, rekordi... Kad se u Dinamu spominju rekordi, onda je uvijek glavna priča Ivan Kelava. Znate već da je prošle sezone oborio rekord Željka Stinčića, kad je u pitanju čista mreža Dinamovih vratara, “skinuo” je i Dragana Stojkića kad se radi o minutama bez primljenoga gola u Prvoj HNL. Dakle, Kelava je apsolutni rekorder...

I ove sezone ide mu jako dobro, branio je 21 od 24 Dinamove utakmice, a primio je 8 golova. Neki će kazati da je biti Dinamov vratar najbolji posao na svijetu. Ispred vas igra Domagoj Vida koji riješi sve nezgodne situacije. Zato ga Kelava uvijek vodi s sobom. Za svaki slučaj.

Šlag na tortu

- Prošla sezona stvarno je bila rekordna! Zahvaljujući cijeloj momčadi, naravno, ne samo meni - kazat će Kelava.

Prošla sezona i godina zapravo su bile one iz snova, živio je perfektne dane, osim što je oborio sve rekorde i uveo Dinamo u Ligu prvaka, dobio je i reprezentativni poziv.

- Međutim, ova također ima izvrsne obrise. U Krešimirovu gradu bismo protiv Šibenika, ukoliko pobijedimo, i matematički mogli proslaviti naslov. Prije toga se nadam da ćemo u srijedu pobijediti Zagreb, te već nakon prve utakmice osigurati finale Kupa. Konačno, poziv Slavena Bilića na Europsko prvenstvo bio bi kruna svega! Šlag na tortu.

Pitamo ga može li do kraja ovog prvenstva sačuvati mrežu, može li završiti sezonu bez primljenog gola?

- Ne bih se htio ureknuti! Sve se bojim kazati da neću primiti pogodak. Ali težim tome, jer je to cilj naše kompletne momčadi. Želja svlačionice jest da do kraja niti jednom ne vadimo loptu iz mreže. Naravno da se ta poklapa s mojom - kazat će Kelava.

Zabiti što više

Kad bi se priča rasplela po vašoj želji, samo bi Ante Vukušić bio vaš “proljetni krvnik”, kad se radi o prvenstvu?

- Da, ali niti ta lopta nije trebala ući u mrežu, bilo je nesreće. Bilo bi krasno dostignuće da se jedino Vukušić upisao, da mi do kraja prvenstva više nitko ne zabije.

Kad se radi o njegovoj rang-listi svjetskih vratara na prva dva mjesta će gurnuti Casillasa i Llorisa, ali za “oldtimera” Buffona će kazati da je i dalje najbolji na Globusu. Sviđaju mu se Neuer, Szczesny, Handanovič... Od stranih klubova najdraži mu je Liverpool, simpatizira i Bayern, ali uvijek će kazati da mu je na pameti stalno Dinamo. U kojem je gotovo već 15 godina i u kojem bi mogao dočekati mirovinu kao Dražen Ladić. Ali ima još dosta vremena do penzije. Sad ga zanima samo kraj ove sezone i početak sljedeće, kad će Modri opet jurišati na Ligu prvaka...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 10:02