Foto: Lena Vermeulen + privatna arhiva Grégory Sertića
POTENCIJALNI VATRENI

Želje Gregorya Sertica: Bilo bi lijepo da u finalu u Brazilu budu Francuska i Hrvatska

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. lipanj 2014. 15:32

Potencijalni hrvatski reprezentativac Gregory Sertic nadao se da će ljeto provesti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, no morao je promijeniti planove.

Dozvolu Međunarodne nogometne federacije (FIFA) da igra za Hrvatsku još uvijek nije dobio, a i pitanje je hoće li mu to uopće uspjeti. Svjetsku smotru će tako gledati samo na televiziji, ali ne previše.

- U prvom planu su mi praznici, a SP ću pogledati kad uhvatim vremena. Ali, gledat ću samo Francusku i Hrvatsku, druge reprezentacije ne - istaknuo je 24-godišnji veznjak Bordeauxa u razgovoru za So Foot.

O želji da zaigra za hrvatsku reprezentaciju u Brazilu je rekao:

- Toliko je vremena prošlo da više nisam vjerovao u to. Jasno je da mi je SP bio cilj, ali nije sada kraj. Za dvije godine je Europsko prvenstvo, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi. Teško ide s dobivanjem dozvole da igram za Hrvatsku, ali ništa još nije izgubljeno.

Postavio mu je novinar nakon toga i pitanje misli li da Hrvatski nogometni savez nije napravio sve što je mogao.

- Ne, ne znam... Komplicirano je dovesti igrača koji nikad ranije nije igrao za reprezentaciju i koji slabo govori hrvatski. Možda takav igrač ne bi unio nemir u momčad, ali bi se teško integrirao. Možda je to jedan od razloga zbog kojeg u Hrvatskoj nisu napravili sve što je potrebno.

Unatoč tome, navijat će za Hrvatsku i vjeruje u njezin dobar nastup na SP-u.

- Mislim da će Hrvatska zajedno s Brazilom proći skupinu, a možda je nakon toga pogodi dobar ždrijeb u nokaut-fazi. Nadam se da će doći najdalje što je moguće, a bilo bi lijepo da u finalu budu Francuska i Hrvatska - rekao je Sertic uz smiješak, a priču je zaključio odgovorom na pitanje tko je najbolji hrvatski nogometaš.

- Modrić! Kad pogledate njegove posljednje nastupe za Real Madrid, shvatite da je stvarno sjajan igrač. Posebno je protiv Bayerna pokazao da ima sve, tehniku, viziju igre... Svestran je u veznom redu, može igrati šesticu, osmicu, desetku... Upoznao sam ga kad sam bio u Hrvatskoj, odličan je dečko.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 07:24