CROPIX
13 GODINA ČEKANJA

ŽELJKO KOPIĆ HLADAN KAO LED NAKON POVRATKA HAJDUKA U BORBU ZA NASLOV PRVAKA 'Nismo poletjeli, imamo svoje postulate i jasan put kojim idemo!'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 19. travanj 2018. 00:53

Savršeno je Hajduk odradio posao u srijedu navečer na Poljudu, iskoristio kiks Dinama na Maksimiru i Cibaliju ispratio s velikih 4:0.

Pogled na tablicu zaziva stare priče o naslovu prvaka kojeg na Poljudu čekaju punih 13 godina, jer Dinamo je sada na malenih pet bodova razlike i u nedjelju stiže u Split na utakmicu godine.

Željko Kopić nikad nije bio od zagovornik euforije. Umjesto velikih najava, spušta loptu na zemlju.

"Što se tiče utakmice,odigrali smo dobro. Što se tiče Marka Futacsa, dozirali smo minutažu, a procijenio sam da je pravi trenutak da krenemo s njim od prve minute i da se vratimo igri s tri klasična napadačaa. Što se bodovnoga stanje tiče, imali smo svoj put i do sada. Isključivi je fokus na igrače i na trening te sljedećega protivnik. Cijela ekipa je bila na visokoj razini, ne samo Futacs i Gyurcso. Nismo gostima puno toga dopustiili u tranziciji, imali smo pravu energiju. Igrači nisu poletjeli nakon ove pobjede. Imamo svoje postulate u svim segmentima i imamo jasan put kojim idemo. Cilj je ostati stabilan, regenerirati se i pripremiti za iduću utakmicu. U ovoj utakmici je protok bio kvalitetan, ali može biti još bolji, bokovi su se dobro dizali. Bilo je dosta dobrih stvari.

Trener Cibalije Davor Rupnik nije imao težak posao nakon utakmice...

"Čestitao bih Hajduku na zasluženoj pobjedi. Probali smo napraviti blok i neutralizirati Hajdukova tri napadača koji su jako kvalitetni. Nismo uspjeli, premda smo imali nekih svojih šansi, ali nismo uspjeli zabiti. Ako to može biti olakotma okolnost, mogu reći da moji igrači igraju i treniraju na sasvim različitom terenu, a ovdje su vidjeli što je to kvalitetan teren., što je to brza lopta. Naravno, tu je bio i Hajduk koji je brzim pasovima dolazio u našu zadnju trećinu, ali mi smo im to omogućavali našim greškama tehničke prirode. Primjer je koji ću navesti jest da igrači Hajduka uklizavaju u 90. minuti, šprintaju, a mi smo bili nonšalantni. Nije mi isto izgubiti 0:3 ili 0:4. Ne bih htio davati prognoze za derbi".

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 17:30