Mirko Barišić

 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
MODRI IMAJU NOVOG ŠEFA

Željko Kopić sjeda na vruću klupu! Barišić: ‘Krznar je krenuo nizbrdo, rezultati su nam katastrofa‘

Dinamo je predstavio svojeg novog trenera koji starta derbijem protiv Hajduka u nedjelju
Piše: Sportske novosti/HinaObjavljeno: 02. prosinac 2021. 11:43

Željko Kopić je novi privremeni trener Dinama nakon što je u srijedu navečer Damir Krznar podnio ostavku poslije ispadanja u Kupu.

Predsjednik Dinama Mirko Barišić je na posebnoj konferenciji za medije potvrdio imenovanje Kopića i to do kraja polusezone.

Kopić (44) je aktualni direktor omladinske škole Dinama, a u karijeri je Lučkog, Cibalije, Zagreba, Slaven Belupa i Hajduka u sezoni 2017-2018. Upravo će protiv Hajduka u nedjelju na Maksimiru Kopić imati svoj debi na klubi zagrebačke momčadi.

Krznar je dao ostavku nakon poraza u četvrtinalu Kupa na Maksimiru od Rijeke (1:3).

Dinamo je trenutno treći u Prvoj HNL, sa tri boda manje i utakmicom manje od vodećeg Osijeka. Zagrepčani su osigurali europsko proljeće, a zadnji dvoboj protiv West Hama za sedam dana odlučit će hoće li nastaviti natjecanje u Europskoj ligi ili Konferencijskoj ligi.

___________________________________________________

11:20 - Završila je pres konferencija na Maksimiru. Novi trener Dinama je Željko Kopić!

11:20 - "Rekao sam u najavi da očekujem kvalitetnu utakmicu, poznajem mentalitet i što se tamo događa i kad je dobro i kad nije. Sad su u jednom zamahu, pratio sam rad trenera Dambrauskasa, ali vjerujem u ovu momčad, jer imamo kvalitetu, moja je vjera u svlačionicu je apsolutna. Pogledao sam sve utakmice otkad sam tu, vjerujem da ćemo biti na razini na kojoj moramo biti već u nedjelju", zaključio je Kopić.

11:17 - "Svi oni koji su pratili moj razvojni put i moju trenersku karijeru znaju da mi nije bilo lgano i prolazio sam kroz dosta zahtjevnih stiuacija. Ne stavljam ni sebe ni svoju ambiciju u prvi plan, želim ispuniti planove Dinama. Svi znaju da sam bio trener Hajduka i radio sam u interesu kluba i ostvarivao kvalitetne rezultate, to su aspekti koji su bitni i bit će to vjerujem vrlo kvalitetna utakmica", najavio je Kopić pa nastavio:

"Prije svega, s Damirom sam bio stalno u kontaktu, puno smo pričali o funkcioniranju kluba i momčad i upoznat sam sa stanjem u momčadi, ali drugačije kad se spusti dolje i osjetiš momčad i atmosferu. Dopustite mi malo vremena i onda možemo pričati o rezultatima. Cilj je napraviti rezultate, svakome je želja klupa Dinama i ti koji se spominju zaslužuju poštovanje i respekt, ali Uprava će donositi odluke. Sve o čemu smo razgovarali da jest da izguramo ovo do zime, a time će i Uprava dobiti vremena da razmotri sve opcije koje su najbolje za klub."

11:15 - "Kategorični, nema istine u tim pričama o imenima. Naš trener je podnio ostavku, to je gesta jednog odgovornost čovjeka. Da on nije podnio ostavku, nismo bili okupirani novim trenerom. Nikakvih planova za trenera nije bilo"; kaže Barišić pa nastavlja:

"Rekao sam da Uprava snosi odogovornost za sve djelatnosti koje se događaju, ali priča o odlascima stožrnih je isto veliki problem. Bila je to tranzicija, ali smatramo da je kvaliteta kadra takva da rezultati nisu adekvatni i tu je Krznar vidio da je potrebno napraviti ovo što je napravio."

11:14 - "Svi smo čvrsto stajali iza Damira i momčadi, ali završilo je ovako, Damir je povukao potez. Uprava je sa mnom razgovarala i ja kao djelatnik kluba i tko živi za klub, stavio sam se na raspolaganje. I dogovorili smo se da do kraja ove polusezone napravimo sve što možemo da rezultati budu dobri", rekao je Kopić pa dodao:

"Trening će odraditi Alen Peternac, on će ostati dio stožera, a o ostalim detaljima ćemo vas izvijestiti."

11:12 - "Godinu i pol dana sam dio Dinamove obitelji na poziciji šefa omladinske škole. Napravili smo puno, pomake u infratrukture, za rad naših mladih igrača, na principima igre, veliki broj juniora igra za B momčad. Od 12 momčadi, 10 se nalazi na prvom mjestu, što me čini zadovoljni u tom dijelu posla", rekao je novi trener Dinama.

11:11 - "Igre nisu bilo toliko loše, ali rezultati su pomalo, ne samo neočekivani nego i katastrofalni. Vjerujem da ćemo ići uspješno prema naslovu prvaka i opet igrati Kvalifikacije lige prvaka. Postoji i odgovornost Uprave, svjesni smo, zato smo i reagirali i vjerujem da smo našli pravo rješenje", kaže Barišić pa dodaje:

"Kopiću želim puno sreće i nadam se da ćemo imati priliku i s njim sjesti nakon ovih pet utakmica i razgovarati s njim da vidimo kako dalje."

11:10 - "Uprava je reagirala i zamolila Kopića da preuzme klupu. Pred nama je pet utakmica, to nije jednostavno i zahvaljujemo što je pristao na takav aranžman. Kopić je poznati nogometni radnik, uspješan trener, najbolje i najoptimalnoije rješenje koje smo mogli napraviti i imamo se razloga nadati da će Dinamov brod ploviti uspješnije.", kaže Barišić pa dodaje:

"Strateški je cilj bio osvojiti prvenstvo, igrati u Europi i osvojiti Kup. Nažalost, jedan od ta tri cilja neće biti ostvaren. Što se tiče Europe, to je važno i s financijskog aspekta i sportskog, djelomično ovisi o nama u kojoj ćemo ligi igrati, ali taj smo cilj ostvarili. Krucijalni cilj je prvenstvno i nadam se da će momčad s novim trenerom uspješno apsolvirati ove četiri utakmice i da ćemo stvoriti šanse da se uspješno borimo za naslov."

11:04 - "Pretpostavljam da već neke stvari znate, naš trener Krznar podnio je ostavku na dužnost trenera Dinama. Uprava je odmah reagirala, uvažila ostavku, jer je on potvrdio da neće biti promjene mišljenja i za ovaj period od mjesec dana imenovala Željka Kopića", rekao je predsjednik Barišić pa nastavio:

"Moje i naše mišljenje o Krznaru je najbolje, o znalcu i čestitom čovjeku, koji nije uspio. Ali nije uspio, rezultatska krivulja je krenula u zadnjih mjesec dana strmoglavo nizbrdo. On je kao moralan čovjek podnio ostavku, očekuje da bi to trebao biti mentalni šok i da će priča promijeniti. Bez obzira na to, on je bio uspješan, osvojio je dvostruku krunu, igrao četvrtfinale EL-a i kažem ovdje, mi ga želimo zadržati u klubu, to je mišljenje svih nas, na kojoj god poziciji želi."

11:01 - Na konferenciji su predsjednik Mirko Barišić, novi trener Željko Kopić i glasnogovornica Iva Cigrovskij.

11 - Počela je konferencija za medije na Maksimiru!

___________________________________________________

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 09:20