CROPIX
PROBLEMI S ADMINISTRACIJOM

ŽELJKO SOPIĆ PONOVNO POSTAO TRENER DINAMA, ALI SAMO NA JEDAN DAN Ivajlo Petev zbog prometa zakasnio na trening, stigao tek na kraj

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. listopad 2016. 22:26

U Maksimiru je mirno. Jučer su Modri nakon dva slobodna dana odradili trening. Ali bez trenera Ivajla Peteva! Naime, Petev se svojim automobilom vraćao iz Bugarske, gdje je imao nekih problema s tamošnjom administracijom koja je spora kao svuda u svijetu, usput je negdje zapeo u prometu i nije stigao na trening zakazan u 17 sati, uprizorio se kad je vježbanje već bilo završeno.

Tako je jučerašnje poslijepodnevno vježbanje Modrih na Hitrec-Kacijanu vodio njegov pomoćnik Željko Sopić. Petev se, naravno, javio i obavijestio čelne ljude kluba i svoj stručni stožer da će zakasniti.

Samo 15 igrača

Inače, zadatak bugarskog trenera je sasvim jasan, do utakmice s Slavenom Belupom, koja se igra 14. listopada, želi što bolje posložiti momčad, ali i podići tjelesnu spremu svojih igrača. Ne može se u kratkom vremenskom razdoblju napraviti neki čudesan zaokret, ali može dovoljno da Dinamo izgleda bolje nego ranije, utakmica s Majstorima s mora već je naznačila pomak.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Na jučerašnjem treningu bilo je prisutno 15 igrača: Šemper, Jurić, Mikulić, Matel, Sigali, Schildenfeld, Machado, Jonas, Knežević, Pavičić, Karimi, Šitum, Olmo, Hodžić i Henriquez.

Lovren bez žalbe

Pavičić, Matel i Mikulić nisu trenirali punim kapacitetom, s obzirom na to da se oporavljaju od ozljeda, a Ćorić i Fiolić ostali su u svlačionici na terapiji.

Ostali su u raznim reprezentacijama, Antolić i Pivarić u A vrsti, Livaković, Perić i Benković u U-21, Fernandes u čileanskoj, Soudani u alžirskoj, Stojanović u slovenskoj U-21...

Saznali smo da se Dinamo neće žaliti na kaznu koju je UEFA-e izrekla Davoru Lovrenu, mladom napadaču koji je član momčadi Marija Cvitanovića u Ligi prvaka za mlade. Ako ste slučajno propustili, Lovren je kažnjen s pet utakmica neigranja zbog isključenja na ogledu mladih momčadi Lyona i Dinama, a teška kazna nije izrečena samo zbog žutog i crvenog kartona zarađenih u samom finišu utakmice, već i zbog nedopustivog ponašanja mladog igrača nakon ogleda.

Zagreb, 290916. 
Stadion Maksimir.
Prvi trening Dinama s trenerom Ivajlom Petevom.
Na fotografiji: igraci.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

- Nema se potrebe žaliti samo pro forma, pa onda se i nećemo žaliti na Lovrenovu kaznu. Ona je kumulirana, zbog isključenja, ali i ponašanja nakon završetka utakmice - kazao je direktor Modrih Tomislav Svetina.

Dakle, nakon utakmice mladi nogometaš Dinama nije se ispričao suparniku zbog grubog starta, te što je s njim izmijenio još nekoliko rečenica prije odlaska u svlačionicu, a ono što je najgore, ružnim rečenicama okomio se i na suca utakmice!? Sudac ga je, naravno, prijavio zbog takvog nedopustivog ponašanja. I zbog toga je kazna tako žestoka, a mogao je Lovren i gore proći.

Davor Lovren
Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media

Kuća europskog nogometa posebno pazi na ponašanje mladih igrača, te bilo kakvo iščašeno ponašanje kažnjava teškim kaznama koje su svojevrsne odgojne mjere. Lovren će svoj krimen iz Lyona teško platiti, za njega je igranje u skupini Lige prvaka za ovu sezonu završeno. U ovom slučaju treba pohvaliti i trenera Marija Cvitanovića i sve ostale u maksimirskom klubu koji su Lovrenu također poručili da mora paziti na svoje ponašanje.

Mnogi bi vjerojatno izgubili objektivnost i branili igrača svog kluba bez obzira na ono što je učinio te bi vjerojatno odapeli otrovne strelice prema “nepravednoj” UEFA-i. Naravno, iako je kazna teška, ona bi mogla biti i dobra za Lovrena. Vjerujemo da će pozitivno utjecati na mladog Lovrena te da taj talentirani mladić više nikad neće ponoviti ono što je učinio u Lyonu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 04:10