CROPIX
'SMETA MI ŠTO SVI PERU RUKE'

ZLATKO VUJOVIĆ O KRIZI U HAJDUKU 'Razgovara se je li kriv Nadzorni, je li predsjednik, oružar, direktor? Što su oni krivi? Nije ni trener kriv...'

ZLATKO VUJOVIĆ Legendarni napadač Bijelih o aktualnoj situaciji na Poljudu
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 26. kolovoz 2018. 17:38

Hajduk je u teškoj situaciji, prije svega rezultatskoj, ali su se upitnici oko Nadzornoga odbora zato riješili sazivanjem novih izbora te ostankom aktualnih članova dok se ne izaberu novi. Pred Bijelima je sada da se usprkos problemima dignu iz postojeće situacije.

Za komentar aktualnoga stanja upitali smo Zlatka Vujovića, nekadašnjeg legendarnog napadača Bijelih.

Pogreške i popravci

- Ne bih se previše petljao jer ne znam situaciju, ali ovo što čitam, sve mi, nekako, djeluje pomalo smiješno. Ima li itko da je rekao, ovo ne valja, ovo treba popraviti? I ne vidim ničiju odgovornost, svi peru ruke i sve se prebacuje na ovoga ili onoga. To je ono što čovjeku smeta. Nije važno jesi li pogriješio, ali treba reći, pogriješili smo i to ćemo popraviti i nećemo dovoditi igrače od 20 tisuća eura, nego ćemo se pokriti s onoliko love koliko imamo. Jedni bacaju ovamo, drugi onamo, čuju se razni komentari. A poanta je da nema odgovornosti, to je jedina priča. Ja nisam tu i ne želim ulaziti u pitanja zašto ovo, zašto ono, zašto nije ovako nego onako. Prva je stvar odgovornost, a svi peru ruke. Ajmo vidjeti kako stojimo s novcem, što nam je s kadrom, što možemo napraviti ove godine. Ne samo da krivimo jedan drugoga, a nitko nije rekao, pogriješili smo zbog toga i toga. Pa što da se pogriješilo, ispravit će se, u krajnjoj liniji, na greškama se i uči.

Vujović smatra da su najodgovorniji sami nogometaši.

- Oni moraju imati najveću odgovornost i kazati - nisam dao dovoljno, u krizi sam, ne igram dobro. Igrači su ti koji prvi sve moraju podići. Kad ima rezultata, onda je i dan ljepši. A ovdje se razgovara o tome je li kriv Nadzorni, je li predsjednik, oružar, sportski direktor... Što su oni krivi? Igrač je prva osoba u Hajduku i o njemu sve ovisi. Kad oni igraju dobro, onda smo svi zdravi, kad igraju loše, onda smo svi bolesni. U ovo se drugo ne želim petljati, a vidim da nitko ne preuzima odgovornost, nego se samo prebacuje loptica.

Ajmo malo na teren. Koliko Kopić sada može podignuti momčad nakon dva poraza i nakon što je zajedno s Bjelanovićem ponudio ostavku, što predsjednik Huljaj nije prihvatio? Pred Kopićem, koji je bez pobjede u prvenstvu, naizgled su četiri lakše utakmice (Inter, Slaven Belupo, Rudeš, Istra 1961).

Vojko Basic / CROPIX
CROPIX

- Nije tu trener kriv. Možemo govoriti o četiri lakše utakmice, ali Gorica je pokazala da nitko nije lagan. Sad Hajduk to mora izvući, dobiti te utakmice na mišiće, da bi se potom protiv Dinama na Poljudu stvorila velika euforija. U slučaju nekog lošijeg rezultata, sve bi išlo kvragu. Sada dosta toga ovisi i o treneru, ali on, po mom mišljenju, ima kvalitetne igrače na raspolaganju, samo svakom od njih mora naći pravo mjesto. Osim toga, moraju igrati oni koji su zadovoljni. Ne smije biti da je netko nezadovoljan zbog ovoga ili onoga, to treba odmah očistiti. Ne govorim o tome jesu li u pravu ili ne, u to ne ulazim, samo konstatiram da svlačionica mora biti čista. Svi moraju biti zadovoljni, i oni koji igraju i oni koji je igraju.

Kako gledate prebacivanje Nižića, Futacsa i Memolle u drugu momčad?

Treba pomoći Nižiću

- Trebao bih znati više detalja da bih mogao komentirati. Sigurno je da nije navrat-nanos odlučeno da oni idu u drugu momčad. Futacs košta 20 tisuća mjesečno, a ovi drugi oko 12 po onome što čitam. S Nižićem je delikatna situacija. Ali po onome što sam vidio i što znam, momak je prošle godine ostao jer se Hajduk borio za Europsku ligu. Valjda se njemu obećalo, jer ima i godina - sljedeći ćemo te put prodati. On je bio među najboljim igračima, zašto je sad ispalo toliko polemike i vrijeđanja? Mislim da će se to stišati. Ali ako Nižić ima priliku do 31. kolovoza otići a da je Hajduk zadovoljan, treba ga pustiti i gotovo. Jer em što je on nezadovoljan, em što on Hajduku sad više ne treba, nije više neophodan, kupili su nove igrače koji nisu loši, a tu je još i Ismajli u pričuvi. Ružno je ispalo preko novina, nije to trebalo izaći van tako prljavo. Ali - govorim sada za druge igrače, ne o Nižiću - tko neće dati sto posto, ne u drugu momčad, nego odmah - ispisnica! Svlačionica mora biti čista, od toga sve počinje. Nižić nije velik uzrok, treba momku pomoći da se nađe klub. Pa bio je najbolji igrač, pljeskalo mu se, što nije čest slučaj. Dao je svoje Hajduku, u 29. je godini. A ne bih ulazio u to što misli sportski direktor...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 13:35