Vladimir Dugandzic / CROPIX
NEMOĆ HAJDUKA

'Znali smo da će sezona biti teška! Situacija nije dobra, ali iz ove kože ne možemo...'

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 28. srpanj 2014. 21:45

Svaki poraz teško pada, a ovaj debakl na Kantridi od Rijeke (2-4) hajdukovce je zatekao uoči neugodnog putovanja u Kazahstan, gdje će u četvrtak u Karagandiju igrati prvu utakmicu 3. prekola Europske lige protiv tamošnjeg Šahtjora.

"Teško smo doživjeli poraz na Kantridi zbog rezultata, ali još više zbog dojma u prvom poluvremenu koje smo stvarno odigrali jako loše. Situacija nije dobra, ali ne možemo iskočiti iz ove kože. Znali smo da će biti izazovna sezona, ali moramo nastaviti dalje i gledati pozitivno prema utakmicama koje nam predstoje. Vjerujem da jedan dobar rezultat može okrenuti atmosferu. Priželjkujemo da se tako nešto dogodi u Kazahstanu", kaže Hajdukov predsjednik Marin Brbić.

Na Kantridi je obrana bila veliki problem. "Očito je izostanak Milovića poremetio puno stvari. Ne bih se petljao u stručnu analizu, ali evidentno je bilo da je problem bio u zadnjem redu. U napadu smo imali neke pozitivne stvari, posebno u drugom poluvremenu kad smo nešto odigrali, ali napravili smo previše pogrešaka u obrani."

Tudor će to morati posložiti... "Moramo ići dalje. Za dva dana je nova utakmica, nova prilika da se ispravi slab dojam s Kantride." Hajduk u utorak ujutro putuje za Kazahstan, osam sati traje to putovanje avionom preko četiri vremenske zone. To je stvarno put u nepoznato i zbog protivnika, ali i zbog činjenice da hajduovci ni sami ne znaju što mogu očekivati. Kazahstanski Šahtjor prema svim informacijama puno je bolja momčad nego što je to bio irski Dundalk.

"Mi smo skloni podcijenjivanju, pa smo i o tim Ircima govorili da nisu ništa posebno, ali ne bih se složio. Iako nas je poraz od Rijeke uzdrmao, ne smijemo gubiti vjeru nego se moramo skupiti da odigramo najbolje što možemo u Kazahstanu. To dugujemo našim navijačima."

Hajduk nema vremena, a ni prostora za velike promjene. Igor Tudor pokušat će vratiti ovu momčad u život, problem su ozljede nekolicine igrače, a teško da Hajduk može osigurati neka igračka pojačanja do kraja prijalaznog roka. Bit će ovo izazovna sezona za Tudora i hajdukovce...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 14:31