SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
BIVŠI VATRENI ZA SN

‘Znate kako sve to meni izgleda? Dinamo se plaši Osijeka, definitivno. Evo što predviđam...‘

‘Predviđam da će Osijek u Maksimiru igrati pametno i zrelo, kao što uostalom i igra. E sad...‘
Piše: Danijel PranjićObjavljeno: 11. veljača 2021. 18:13

Danijel Pranjić piše za Sportske novosti:

Maksimirski derbi u subotu s razlogom privlači veliku pozornost jer trka za naslovom prvaka nakon nekoliko godina više nije jednosmjerna ulica, već je uzbudljiva do krajnjih granica. Osijek je postao ozbiljna momčad. Međutim, čitajući što govore mnogi stručnjaci i što pišu hrvatski mediji, nekako sam mišljenja da ih se ipak ne shvaća skroz ozbiljno.

Vidim kako mnogi stručnjaci kažu “dužno poštovanje Osijeku, ali...” Meni to baš tako ne izgleda. Znate kako meni sve izgleda? Dinamo se plaši Osijeka! Definitivno. Nenad Bjelica radi jako dobar posao. I u psihološkom planu. Stavio je pritisak na Dinamo, iako ga i nije trebao stavljati, s obzirom da je Dinamo ovako i onako pod pritiskom.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Sasvim je jasno da će za Dinamo sezona biti neuspješna ako ne osvoje prvenstvo. S druge strane, Osijek nema što izgubiti. Ako ne osvoje prvenstvo, neće se dogoditi ništa posebno, njihov uspjeh je već sad ostvaren, u mrtvoj su utrci s Dinamom. Nakon starta u prvenstvo, gdje su nakon tri kola zaostajali osam bodova, to nitko nije očekivao. Kad se radi o subotnjem derbiju, mislim da je sve skroz poravnato, da su šanse 50:50. Nema favorita. Igra se doduše na Maksimiru, ali Modrima neće biti lako. Držim da će Bjelica maksimalno dobro pripremiti momčad, da će njihova taktička izvedba biti na vrhunskoj razini. Bjeličina prednost leži i u činjenici da dobro, u dušu, poznaje svakog igrača Dinama, jer im je bio trener. Točno zna što može svaki modri nogometaš.

Predviđam da će Osijek u Maksimiru igrati pametno i zrelo, kao što uostalom i igra. E sad, glavno pitanje jest hoće li iskoristiti svoje prilike kojih će biti. Na posljednjoj maksimirskoj utakmici Osijek je imao mnogo prilika, a na koncu je uvjerljivo poražen.

Naravno, u svemu će se nešto pitati i Dinamo. Daleko od toga da će sve biti na Osijeku, dapače. Dinamo je u svojim europskim utakmicama pokazao kako dobar može biti, kako može pobjeđivati u krucijalnim utakmicama, Modri imaju veliko iskustvo velikih utakmica. Ima Dinamo i zaista sjajnih individualaca, ali derbi će odlučiti - momčad. No, da se ne zaboravi, to svi nekako kao da prešućuju - i Osijek ima vrhunske pojedince.

A, konačno, Osijek u ovom trenutku momčadski bolje izgleda od Dinama. Puno bolje izgleda. Osijeku kad se dogodi loša utakmica, oni pobijede. Kad se Dinamu dogodi loša utakmica, oni izgube. Predviđam ovako; ako Osijek uzme barem bod u Maksimiru, onda je po meni puno bliže osvajanju naslova prvaka!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 09:53