NALETILIĆ O BURZI IGRAČA

'Znate li koga bi Dinamo i Hajduk mogli dovesti - Dioufa, Youla, Nihata, Appiaha ...'

'Izuzmemo li igrače iz prvoga reda, odnosno prvoga platnoga razreda, poput Materazzija, Diarre... Ove druge bi Dinamo i Hajduk mogli dovesti kada bi htjeli...'
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 26. listopad 2011. 01:03

Znate li gdje trenutačno igraju Mahamadou Diarra, Nihat Kahveci, El-Hadji Diouf, Gerald Asamoah, Marco Materazzi...? Točan odgovor: Nigdje, u NK Burza nogometa.

Skoro dva mjeseca nakon završetka ljetnog prijelaznoga roka, pregršt još uvijek kvalitetnih igrača ne može pronaći nove angažmane, treniraju samostalno i čekaju da ih netko aktivira. Radi se o najboljoj nogometnoj rasprodaji, traje do isteka zaliha, a bivšem poslodavcu ne morate platiti niti kune.

- Postoji ipak velik problem - objašnjava istaknuti nogometni menadžer s Fifa licencom Marko Naletilić.

- Marca Materazzija sam želio odvesti u Rusiju, ali su se tamošnje okolnosti promijenile. Rusi više ne uzimaju igrače na zalasku karijere koji usto traže brdo novca. Oni se sada nadmeću s klubovima poput Juventusa, Milana, Lyona, Reala, dakle natječu se za mlade i nadarene igrače, žele postati tržišni klubovi koji će na kraju svega prodati i zaraditi. Materazzi danas klub može pronaći jedino u Kataru. Možda u SAD-u, ali samo L.A. Galaxy odvaja hrpu novca, i to za brandove, tamo primjerice Mahamadou Diarra nema šanse. A i s njim je bilo kombinacija u Rusiji, no njegova su (očekivana) primanja golema.

A ta primanja ne padaju niti s odmakom vremena. Gotovo dva mjeseca nakon zatvaranja prijelaznog roka (31. kolovoza), dakle u času kada je na tržištu moguće aktivirati samo igrače bez ugovora, ali ne svugdje i ne za sva natjecanja (nemoguće ih je recimo, prijaviti za europska natjecanja), oni ne žele 'ispod cijene’. A možda čekaju...

Zbog toga velik broj igrača ne može pronaći nove adrese gdje će se skrasiti, pa kalkuliraju, kucaju i traže mjesta koja nisu preegzotična i gdje će im novčanik biti zadovoljen. Je li se, pitamo Naletilića, Dinamov vapaj za klasnim napadačem, golgeterom, mogao riješiti na ovoj burzi? Ili, je li Hajduk moogao pokriti nedostatke s određenim igračima koji imaju ime i prezime, ali nemaju klub?

- Izuzmemo li igrače iz prvoga reda, odnosno prvoga platnoga razreda, poput Materazzija, Diarre... čiji se zahtjevi ne snizuju previše, bez obzira što im vrijeme prolazi, ove druge bi Dinamo i Hajduk mogli dovesti kada bi htjeli... Matteo Ferrari, recimo, možda i Diouf, Youla, Asamoah, Nihat, Appiah ... sve bi njih Dinamo i Hajduk doista mogli angažirati, iako im to ne preporučujem. Njima trebaju klinci koji će danas stvarati razliku, a sutra donijeti punjenje blagajne - nudi svoj pogled Naletilić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 20:39