SRDJAN VRANCIC/CROPIX
SVE ZBRDA-ZDOLA

Zoran Mamić je svojim potezom napravio ‘Molotovljev koktel‘ i bacio ga u vlastitu svlačionicu

Nije promiješao samo igrače, nego i njihove pozicije, bio je čudnovati Dinamo...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. studeni 2020. 22:22

U kolu u kojem je Istra 1961 u Puli pobijedila Hajduk, a Šibenik na Šubićevcu Rijeku, za još jedan neočekivani rezultat pobrinula se Lokomotiva. Dečki Gorana Tomića uspjeli su uhvatiti neodlučeno s velikim favoritima iz Maksimira.

Nije to nikakav slučajan bod Lokosa, od onih “tako se poklopilo”. Društvo s Kajzerice je imalo više udaraca prema vratima od onog maksimirskog, imalo je i gredu, a u zadnjim minutama Dinamu je sreća opet bila najbolja prijateljica, baš kao u četvrtak u Moskvi, jedan udarac Aliyua, blokiran od Šutala, za koji centimetar je prošao kraj Livakovićeve vratnice.

Tim bodom Lokosi su pobjegli s zadnjeg mjesta, prepustili su ga Varaždinu. Ne samo to, Tomićevi dečki su pokazali da se polako, nakon svih onih nedaća koje su ih pratile, polako vraćaju u onaj svoj nogometni identitet na koji su nas navikli prošle sezone. Novi igrači donijeli su i novu energiju. Opet stvaraju momčad koja bi uskoro i definitivno mogla pobjeći s dna.

Zoran Mamić je pak s druge strane promiješao momčad kao neki ludi koktel. Nije promiješao samo igrače, nego i njihove pozicije, bio je čudnovati Dinamo, teško da ćemo ga takvog više ikad vidjeti. Na koncu, izgleda da je spremio Molotovljev koktel, koji je bacio u - svoju svlačionicu. Neodlučeno je neuspjeh za Dinamo, definitivno. Bez obzira na momčad koja je istrčala na teren i koja je bila poredana zbrda-zdola.

Nije lako s takvim velikim promjenama očekivati pobjedničke rezultate, pa i kad se igra s slabijim suparnicima u HNL-u. Ne samo to, nekako nam se činilo da Modri nisu imali dovoljno strasti, želje za trijumfom protiv Lokomotive.

Bili su pravi samo prvih dvadesetak minuta, a onda su polako počeli “izmišljati toplu vodu”, bilo je puno pogrešaka, nelogičnih poteza, nediscipline. Možda su razmišljali i o četvrtku, utakmici s Wolfsbergerom, tko zna.

Uglavnom, Dinamo će morati protiv Austrijanaca u 3. kolu skupine Europske lige morati biti mnogo bolju ukoliko želi do prve pobjede u skupini. Jasno, protiv Wolfsbergera ćemo od starta vidjeti druga lica u Dinamovoj udarnoj momčadi, ona koja su ulazila s klupe kad se pokušalo u posljednji trenutak stići do trijumfa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 22:37