Damir Krajač / Cropix
SPORTSKI DIREKTOR

Zoran Mamić: Milan Badelj mora biti u Bilićevih 11, a Sammir će biti bolji od Modrića

Mlađi Mamić bio je sasvim jasan, vidjet ćemo hoće li njegovo razmišljanje prihvatiti izbornik. Mi možemo samo apostrofirati da je Badelj uistinu izrastao u 'španera’
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. kolovoz 2011. 16:07

Prekrasni dani žive se u Maksimiru. Sve ljepše od ljepšega. Izbornik Slaven Bilić opet je pokucao na Dinamova vrata, na njegovom popisu čak su četvorica plavih nogometaša, osim Badelja i Vrsaljka pozivnice su odaslane Domagoju Vidi i Ivanu Kelavi.

- Sretni smo zbog toga, to je dobro za nas, ali i za hrvatsku reprezentaciju. Sasvim je logično, Dinamo je najbolji klub u Hrvatskoj, ostvarujemo odlične europske rezultate, na pragu smo Lige prvaka - kazao nam je jučer sportski direktor Zoran Mamić

Šef maksimirske struke dodao je još nešto:

- Milan Badelj ima mjesto u prvih jedanaest reprezentacije Hrvatske! Bez obzira na stare zasluge, na standardizaciju nacionalne vrste, on zaslužuje biti u udarnom sastavu jer je to pokazao svojim prezentacijama. Kad je Badelj u pitanju, onda se ne može govoriti o standardizaciji, jednostavno, takav igrač mora biti među najboljima.

Mlađi Mamić bio je sasvim jasan, vidjet ćemo hoće li njegovo razmišljanje prihvatiti izbornik. Mi možemo samo apostrofirati da je Badelj uistinu izrastao u velikog 'španera’, uz Sammira ključnog igrača Jurčićeve momčadi. Potpuno je sazrio, djeluje dominantno, te predstavlja istinsku vrijednost hrvatskog nogometa. A hoće li u reprezentaciju biti pozvan i peti nogometaš Modrih? Hoće li Sammir dobiti pozivnicu kad se sredi sva potrebna dokumentacija?

- To uopće ne bi trebalo biti upitno! I nemojte misliti da to govorim na temelju utakmice sa Šveđanima koju je Sammir odigrao briljantno. Sammir već 4,5 godine nudi vrhunske prezentacije. On je konstanta, prošle sezone bio je najbolji igrač Prve HNL, ove sezone je također vrhunski. Želi igrati za Hrvatsku, pokazuje da itekako može pomoći. Gruba statistika kazuje da niti Luka Modrić nije imao takve brojke i rezultate!

Naravno, kad je već spomenuo Modrića, Mamić je podcrtao i ovo:

- To što sam kazao ne znači da je Sammir bolji igrač od Modrića, Luka se etablirao na europskoj sceni. Međutim, držim da će Sammir napraviti ne samo isto, nego čak i više od Modrića!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 10:31