Branimir Boban/ CROPIX
PLANIRANJE MOMČADI

Zoran Mamić: Transfer Vrsaljka je propao, Tomasov upitan, Šimunić mora dati više!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. svibanj 2012. 23:49

Sportskog direktora Dinama Zorana Mamića dugo nije bilo u medijima, osim s nekim sporednim izjavama. Jučer je za Sportske novosti ekskluzivno ispričao sve što će se događati u plavom klubu sljedećih mjeseci, otkrio je planove za iduću sezonu.

- Sezona je bila uspješna, ostvarili smo sve ciljeve koje smo postavili na startu, uzeli smo duplu krunu, plasirali se u Ligu prvaka. Naravno da je moglo biti i bolje. Ona prva utakmica Lige prvaka s Realom, nakon koje smo svi padali u delirij, i ona posljednja s Lyonom, nakon koje smo svi potonuli nisu prave slike Dinama. Istina je negdje u sredini. Ali iz godine u godine u kontinuitetu pokazujemo bolje igre, na kontu imamo više kvalitetnih europskih utakmica.

Ima li kakva konkretna ponuda za bilo kojeg igrača Dinama?

- Za sada je došla samo jedna konkretna ponuda, ona Bayera Leverkusena za Šimu Vrsaljka. Nudili su 3 milijuna eura, te mogućnost da Šime ostane 50% u vlasništvu Dinama. Mi na to nismo pristali, pa je taj posao propao. Mi mislimo da Šime vrijedi mnogo više, a ti postoci u budućnosti su riskantna priča. Recimo, on bi potpisao 4-godišnji ugovor s Bayerom, a što ako ga oni u te 4 godine ne prodaju.

Sammir? Brazilac želi otići, spominje se zanimanje za njega?

- Jasno da za njega ima interesa, ali ništa konkretno. Eto, pročitao sam u medijima da je za Sammira zainteresiran Lille. Čuo sam i ja to od nekih menadžera, ali nitko nam se iz tog kluba nikad nije javio.

Spominje se i brojka od 7 milijuna eura?

- Uvijek se svašta spominje, ali dobro, to je recimo cifra koja može biti početna ako se netko javi. Sammir je plemenit igrač uz kojeg i drugi postaju bolji.

Vida, Badelj, Kelava?

- Ista stvar. Priča se, zovu ljudi...

Bi li Dinamo prodao svu ovu četvoricu igrača, dakle Vrsaljka, Sammira, Vidu i Badelja da za njih stignu adekvatne ponude?

- Iskustva u ovih proteklih pet godina su nam pokazala da moramo prodati igrače ako dobijemo odgovarajuću financijsku ponudu!

Nego, što je s Marinom Tomasovom, dolazi li on u Dinamo?

- Kratko i jasno. Prije 20 dana sve je stavljeno na stol, uvjeti se znaju, Dinamo ih prihvaća! Međutim, nakon toga nitko nam se više nije javio, o svemu odlučuje Marinov impresario.

Kako ste zadovoljni s Josipom Šimunićem?

- Sportski gledano, nismo zadovoljni s Josipom Šimunićem! Od Josipa smo očekivali mnogo više, da će nam pomoći u europskim utakmicama te u HNL-u. Nažalost, zbog ozljeda to se nije dogodilo. Nisu to bile neke velike ozljede, ali stalno su se pojavljivale nekakve sitnice. Nismo uspjeli dobiti od njega ono što smo očekivali. Međutim, Josip se ponaša profesionalno, korektno, vrlo je pozitivan.

Šimunić ostaje i sljedeće sezone?

- Sam je iskazao veliku želju, ukoliko ga zdravlje posluži, da bude mnogo bolji te da s Dinamom uđe u Ligu prvaka.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 10:31