Ante Čizmić/CROPIX
POČELI PREGOVORI

Hoće li Tomasov potpisati novi ugovor i spasiti Hajduku 3 milijuna eura?

Tomasovu, Subašiću i Tičinoviću ugovori istječu na ljeto i Bijeli im nude produljenje vjernosti, kapetan Srđan Andrić je na čekanju, a Marijan Buljat otpisan
Piše: ArhivaObjavljeno: 28. rujan 2011. 18:27

Hajduk je otvorio pregovore s igračima kojima ugovori istječu na ljeto 2012. godine kako se ne bi dogodilo da netko poput Tomasova, Subašića ili Tičinovića, koji su najzanimljiviji u ovoj priči, napusti Poljud bez odštete.

Hajduk očekuje znatnu zaradu od eventualne prodaje svojih najboljih igrača, a da bi klub imao priliku zaraditi na njihovim transferima, mora se osigurati novim ugovorima. Igrači koji su ušli u posljednju godinu ugovora - Tomasov, Subašić, Andrić, Tičinović i M. Buljat - stječu mogućnost da od 1. siječnja 2012. potpišu ugovor za novi klub te da na ljeto napuste Poljud bez odštetnih obveza prema Hajduku.

- U tijeku su pregovori s nogometašima kojima ugovorna obveza istječe 30. svibnja 2012. godine. Ponuđeni su im novi ugovori - potvrdila je Laura Visković iz Hajdukova Odjela za odnose s javnošću, prenoseći stav Uprave kluba.

U središtu interesa je Marin Tomasov, koji igra najbolji nogomet u svojoj karijeri. Mladi Zadranin (24) konačno je eksplodirao i pruža partije na visokoj razini, i to u kontinuitetu. O učinku Tomasova u ovoj sezoni najbolje svjedoči njegova statistika: zabio je pet golova i upisao četiri asistencije.

Takvo što očekivalo se od Tomasova još otkako je prije nešto manje od tri godine stigao iz Zadra na Poljud. Hajduk je tada posegnuo za njim jer su ga stručnjaci označili kao jednog od najvećih talenata hrvatskog nogometa. Mladi Zadranin ima strašan potencijal, njegove glavne odlike su izuzetna brzina i moć ponavljanja, opasan je za protivnički gol jer ima precizan i snažan udarac. No, upravo je realizacija bila njegova - boljka.

Tomasov je imao bljeskove u dresu Hajduka, odigrao je neke sjajne partije i zabijao efektne golove, ali tek je sada sazrio da može igrati na visokoj razini utakmicu za utakmicom. Hajduk nije istaknuo cijenu za Tomasova, ali kao okvir može poslužiti procjena s Transfermarkta gdje Zadranina procjenjuju na 2,7 milijuna eura.

U opasnoj zoni je Danijel Subašić, vratar sa statusom reprezentativca, s kojim se već pregovaralo o produljenju obveze, ali dogovor nije postignut.

Linker
23. rujan 2024 22:16