screenshot Instagram
PROŠLO JE TO VRIJEME

HRVATI I OBEĆANA ZEMLJA Stižu lažne 'bombe' o Modriću, 'ekskluziva' o Mandžukiću, a evo koja su trojica Vatrenih najbliži novim transferima!

VATRENI I MERCATO Većina hrvatskih igrača u inozemstvu uoči ljeta ne razmišlja o promjeni kluba
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. svibanj 2018. 17:34

Hrvatski nogometaši imaju cijenu, ali jako malo ih je na tržištu, mnogi od njih ne namjeravaju promijeniti klub i uopće ne razmišljaju o transferu. Subašić, Vrsaljko, Ćorluka, Lovren, Rakitić, Modrić, Kovačić... i o ho-ho njih zadovoljni su, ili ne vide bolju opciju, i svi planovi vezani su im za aktualnog poslodavca.

Nakon serije lažnih “bombi” o Luki Modriću, izmišljena je i priča da Mario Mandžukić ide u Bešiktaš. Takvih “ekskluziva“ bit će vjerojatno još dosta jer pravih vijesti je malo, a mediji u svim državama gladni su senzacija. Ljudi koji poznaju stanje u Bešiktašu kažu nam da taj klub više nema ni “žutu banku“, da su Srbina Tošića prodali u Kinu za 4,5 milijuna eura, ali ništa im nije sjelo na konto jer sve su morali dati njemu na ime dugova. Zato bi više iznenadilo da Domagoj Vida ode s Bospora, nego da se Mandžukić tamo pojavi. Ni Vidi nisu dali obećano kod potpisa ugovora, pa sleti li prava ponuda, vjerojatno bi ga Bešiktaš prodao.

MUNICH, GERMANY - FEBRUARY 20:  Domagoj Vida of Besiktas leaves the pitch after recieving a red card during the UEFA Champions League Round of 16 First Leg  match between Bayern Muenchen and Besiktas at Allianz Arena on February 20, 2018 in Munich, Germany.  (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Gospodarski trendovi sugeriraju da će Turska sve manje biti obećana zemlja za nogometaše, tamošnja lira devalvira, za jedan euro ste dojučer morali dati četiri, sad već šest… U Bešiktašu najavljuju da će se orijentirati na mlade igrače. Ali takvi giganti uvijek nađu način da angažiraju poneko zvučno ime, makar u smiraju karijere. Na kredit, ako ne drugačije… Opet, baš Mandžukića, ne. Njega bi mogli “dignuti“ jedino Kinezi. Činjenica je da i dalje ima čvrst ugovor s Juventusom. PR Bešiktaša napravio je akciju u kojoj aktualni igrači kluba pozivaju prijatelja da im je pridruži. Tako je Vida “bacio rukavicu“ Mandžukiću. Ali to je samo vješt marketinški trik.

Soccer Football - Coppa Italia Final - Juventus vs AC Milan - Stadio Olimpico, Rome, Italy - May 9, 2018   Juventus' Mario Mandzukic in action with AC Milan's Leonardo Bonucci
REUTERS/Stefano Rellandini / REUTERS
Mandžukić

Negdašnji hrvatski reprezentativci Milan Rapaić i Darijo Srna često su viđeni na razmeđu Europe i Azije. Rapaićev sin Boris igra za drugu ekipu Fenerbahčea. I zabija. Srna je imao dovoljno vremena i dobro društvo u Istanbulu, ali špekulacije da bi se nogometu vratio bilo gdje nego u Šaharu djeluju jako malo vjerojatne. Sve će ostati na ručkovima i večerama s prijateljima na Kapali čaršiji ili drugim lokacijama najvećeg turskog grada...

Prvi ešalon

Od igrača iz prvog ešalona Vatrenih jedini sigurno nešto mora odlučiti Milan Badelj. Ugovor mu je istekao, čeka se hoće li ostati kapetan Fiorentine ili “dignuti sidro“. Zajedno s napadačem Giovanijem Simeoneom izabran je za najboljeg klupskog igrača sezone.

- Ovo što smo napravili ove sezone nikada ne možemo zaboraviti. To je definitivno najznačajnija sezona mojeg života - kazao je Badelj kojem je Fiorentina stavila na stol ponudu za novi ugovor na tri godine s plaćom 1,3 milijune eura po sezoni.

Nije ni potpisao, ni odbio, zatražio je time-out. On bi htio dalje, u nove izazove, no to ne znači da neće ostati.

Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Milan, koji se duže spominjao kao zainteresiran, drhti od odluke UEFA-e hoće li uopće moći raditi transfere zbog nepoštivanja financijskog fair playa. To se ne odnosi na Ivana Strinića koji je potpisao za tri godine kao slobodan igrač, bez odštete, napravio je već i liječnički pregled i sigurno dolazi na San Siro. Gdje ga čeka Nikola Kalinić, čiji je jedini plan - ostati!

Bit će sigurno zanimanja za Brozovića, Kramarića, dakako i najveće hrvatske asove, treba očekivati reviju tračeva, ali pravih priča malo.

Mario Pašalić završio je posudbu u Spartaku, gdje je bio godinu dana kao igrač Chelseaja. Zaključio je sezonu sa 32 nastupa, pet golova i jednom asistencijom. Poznato je da više šmeka europski nogomet, da se vidi u ligama Petice, gdje je već uspješno igrao.

Novi termini

Ivan Santini blizu je odlaska iz Caena, a Matej Mitrović želi raščistiti s Bešiktašem jer u Clubu Bruggeu je samo na posudbi, a u Tursku se nema namjeru vratiti. Od Hrvata vjerojatno će se na kraju najviše pratiti što će biti s mladima, Rog, Vlašić, Halilović… na kojim će se oni stacionirati adresama.

Mnogo države promijenile su pravila prijelaznog roka, završava mnogo ranije nego dosad. Prije prve utakmice nove sezone. Tako u Engleskoj spuštaju zastor već 9. kolovoza, primjerice u Italiji je posljednji dan 18. kolovoza. Ranije će sve biti poznato...

Linker
10. svibanj 2024 03:37