Joško Ponoš/ CROPIX
IMAJU IH NA PIKU

Hrvati ogledni primjerak za sankcioniranje, sucima upute: Pazite na Srnu i Mandžukića!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. lipanj 2012. 11:39

Minulog utorka hotel Avita u Bad Tatzmannsdorfu posjetio je Slovenac Vlado Šain, Uefin član komisije za suđenje. Nakon ručka okupio je hrvatske reprezentativce kako bi im objasnio nove kriterije na Euru. Izgleda da je “papica” bila dobra, očito su mnogi zadrijemali i odspavali Šainovo izlaganje. Ili su im misli već bile u Beču gdje su istog poslijepodneva išli na izlet. To zaključujemo po Oslu, reakcijama i ponašanju nekolicine Vatrenih. Zato danas pišemo tonom vapaja; dečki, shvatite Šaina krajnje ozbiljno.

Dragutin Karlo Poljak, instruktor Uefe, bio je nedavno na seminaru gdje su date nove smjernice. On kaže:

- U prvim utakmicama u Poljskoj i Ukrajini bit će crvenih kartona, možda kao nikad dosad, ako se igrači neće pridržavati uputa. Uefa je zauzela čvrst kurs i siguran sam da će ga se držati. Kad vidite koje su suce izabrali sve vam je jasno; to su terijeri, spremni provesti naputke iz Nyona. Mnogi ugledna imena za koja se mislilo da će biti na listi, otpala su.

Pa Poljak dodaje krajnje upozoravajući:

- Pokazivali su nam klipove s nedopuštenim ponašanjem igrača. Znate koga su nam dali za primjer; Darija Srnu. A vidio sam u nekim scenama još jednom našeg - Marija Mandžukića.

Nije prvi put da su Hrvati “ogledni primjerak” za sankcioniranje, svojedobno je nedozvoljeno korištenje laktom demonstiriralo kroz isječke Aljoše Asanovića, a na udaru je bio i Josip Šimunić. Asanović se vješto provlačio, ali ukoliko Platini ustraje u treniranju strogoće, Srna i Mandžukić, prije svih, pamet u glavi. Imaju vas na piku.

- Prezentirali su nam kako Srna nakon što bude prekršajem zaustavljen gotovo svaki put maše desnom rukom i traži žuti karton za suparnika. Sad je rečeno sucima da ga obavezno daju njemu i svakom igraču koji to zahtjeva. Isto tako, Srna je izdvojen zbog simuliranja na centru igrališta ili kraj aut-crte... I za to će dobiti žuti, ne samo za bacanje u kaznenom prostoru.

Linker
22. rujan 2024 19:30