Reuters
TEŠKA UTAKMICA

HRVATSKA IZBJEGLA NOVI PORAZ U LIGI NACIJA, VATRENE SPAŠAVALI OKVIR GOLA I SJAJNI LIVAKOVIĆ Zvijezda Manchester Uniteda apsolutni tragičar utakmice

U drugoj utakmici Lige nacija Hrvatska je protiv Engleske odigrala 0:0. Susret se igrao na praznoj Rujevici, a Hrvatska je unatoč izostanku publike odigrala solidnu utakmicu. Englezi su opasno prijetili početkom drugog poluvremena, no Vatreni su uspjeli ostati neporaženi i sačuvati izglede za prolaz skupine. Iduća utakmica Lige nacije igra se 15. studenog protiv Španjolske na Maksimiru.
Piše: HinaObjavljeno: 12. listopad 2018. 10:13

HRVATSKA - ENGLESKA 0:0

HRVATSKA (4-2-3-1): Livaković - Jedvaj, Lovren, Vida, Pivarić - Kovačić (od 73. Badelj -), Rakitić - Kramarić, Modrić, Perišić (od 68. Pjaca -) - Rebić (od 80. Livaja -).

IZBORNIK: Zlatko Dalić.

ENGLESKA (4-3-3): Pickford - Walker, Stones, Maguire, Chilwell - Henderson, Dier, Barkley - Sterling (od 77. Sancho -), Kane, Rashford.

IZBORNIK: Gareth Southgate.

Stadion HNK Rijeka.

Bez gledatelja.

Sudac: Felix Brych

U susretu 2. kola skupine D prve jakosne skupine Lige nacija Hrvatska i Engleska su na stadionu Rujevica u Rijeci igrali 0-0.

Utakmica se igrala pred praznim tribinama zbog kazne Hrvatskoj izrečene zbog kukastog križa iscrtanog na travnjaku poljudskog stadionu prije tri godine, a sudio je Brych iz Njemačke.

Polufinalisti nedavnog Svjetskog prvenstva u Rusiji su u komornoj atmosferi na Rujevici odigrali prilično slabu utakmicu, poglavito u prvom poluvremenu tijekom kojega su se igrači, činilo se, privikavali na neobične uvjete na stadionu.

U siromašnom prvom poluvremenu svaka je reprezentacija stvorila samo po jednu izglednu situaciju pred suparničkim vratima. Priliku za Hrvatsku u 37. minuti propustio je Kramarić, njegov udarac sa 11 metara nakon prizemnog ubacivanja Pivarića išao je ravno u Pickforda. Englezi su mogli povesti u 43. minuti kada je nakon ubacivanja Hendersona iz kuta Dier nadskočio Kovačića, ali je njegov udarac glavom zaustavila vratnica.

Nastavak je počeo mnogo živahnije, a nakon uvodnog pokušaja Perišića koji čiji je prizemni udarac sa 20-ak metara u 49. minuti Pickford uspio odbiti, Englezi su u razdoblju od 51. do 57. minute imali tri sjajne šanse za preuzimanje vodstva. Prvo je Kane udarcem glavom s pet metara nakon još jednog lijepog centaršuta Hendersona pogodio gredu, da bi Rashford u 55. i 57. minuti dva puta izbijao sam pred Livakovića, no mladi hrvatski vratar je oba puta uspio spasiti svoju mrežu. U prvoj situaciji Rashford je slabo pucao, no u drugoj je uputio mnogo bolji udarac, ali Livaković se istaknuo sjajnim refleksom.

Hrvatska je sredinom drugog poluvremena počela pokazivati više odlučnosti u igri prema naprijed, a to se prvenstveno odnosi na Rebića koji je u 67. minuti prvo proigrao Kramarića koji je pucao pored vratnice, da bi potom u 70. minuti sa 18 metara gađao gornji lijevi kut Pickfordovog gola, no bio je malo neprecizan. Jedvaj se u 86. minuti odlično probio po desnoj strani, no Kramarić je ponovno loše reagirao.

Na polovici natjecanja u skupini D vodi Španjolska sa šest bodova, a Engleska i Hrvatska imaju po bod.

Hrvatska će za tri dana također u Rijeci odigrati prijateljsku utakmicu protiv Jordana, dok će sljedeća dva nastupa u Ligi nacija imati u studenome, 15. studenoga će u Zagrebu ugostiti Španjolsku, a 18. studenoga će gostovati kod Engleske u Londonu.

Sljedeću utakmicu u ovoj skupini igrat će Španjolska i Engleska u Sevilli u ponedjeljak.

Rezultati by SofaScore

HRVATSKA - ENGLESKA 0:0

HRVATSKA: Livaković - Pivarić, Vida, Lovren, Jedvaj - Kovačić, Rakitić - Perišić, Modrić, Kramarić - Rebić

ENGLESKA: Pickford - Chilwell, Maguire, Stones, Walker, Dier - Barkley, Henderson, Sterling - Kane, Rashford

---------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

89' - Jadon Sancho je već u prvim dodirima s loptom pokazao koliko je opasan, no Livaković i hrvatska obrana uspijevaju izaći nakraj s engleskim wunderkindom.

86' - Sjajna prilika za Vatrene! Jedvaj je sjajno driblingom prošao dvojicu engleskih braniča po desnoj strani i pronašao Kramarića povratnom loptom, no hrvatski napadač večeras ne uspijeva pronaći put do mreže.

80' - I treću zamjenu radi Dalić. Izašao je Rebić, a mijenja ga Marko Livaja.

78' - Povijesni trenutak za Engleze. Izašao je Sterling, a ušao 18-godišnji igrač Borussije Dortmund Jadon Sancho od kojeg se puno očekuje u budućnosti. Debitira upravo protiv Hrvatske na Rujevici.

74' - Isprobao je Luka Modrić svoj udarac s velike udaljenosti, ali lopta je išla ravno u Pickforda i engleski vratar to bez problema brani.

73' - Sterling je dobio žuti karton zbog neprimjerene reakcije, a Mateo Kovačić se ozlijedio i zamijenit će ga Milan Badelj.

70' - Kakva prilika za Hrvatsku! Rebić je majstorski naciljao i pucao prema golu, no lopta je otišla malo pokraj vratnice.

68' - Prvu zamjenu na utakmici radi Dalić. Ušao je Marko Pjaca umjesto Ivana Perišića.

67' - Sjajna prilika za Vatrene! Napokon smo uzvratili. Luka Modrić je fantastično iznio loptu i uposlio Rebića koji se othrvao Stonesu, pronašao Kramarića na vrhu šesnaesterca, a hrvatski je napadač loše zahvatio loptu i poslao je u gol-aut.

63' - Smirio se početni presing Engleza i izbornik Dalić je poslao nekoliko igrača na zagrijavanje.

58' - Žuti karton dobio je Tin Jedvaj zbog iznimno grubog prekršaja na Ericu Dieru. Hrvatski branič može biti sretan što je dobio samo ovu blažu opomenu.

57' - Nevjerojatna dominacija Engleza! I još jedan nevjerojatan promašaj Marcusa Rashforda! Ovog puta engleski je napadač bolje pucao i gađao suprotni kut, a naš se vratar istaknuo fenomenalnom intervencijom!

55' - Kakav poklon Engleza! Potpuno sam je Rashford ostao pred Livakovićem i neobjašnjivo mlako pucao, a hrvatski vratar bez poteškoća pokupio taj poklon engleskog nogometaša!

51' - Kakva prilika za Englesku! Opet su Englezi zaprijetili iz prekida, najviši je bio Kane i pogodio gredu!

49' - Sjajna prilika za Vatrene! Perišić je izvrsno opalio s vrha šesnaesterca, ali Pickford brani i taj udarac!

48' - Rashford je opalio po golu, no lopta odlazi daleko od vrata.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Rujevici. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Hrvatska je uspjela uspostaviti kontrolu na terenu, no Englezi su dvaput ozbiljno zaprijetili. Igra se bez većih šansi, a najveća prilika na utakmici bio je Kramarićev udarac u 37. minuti, ali Pickford je taj pokušaj obranio.

45' - Lovren je dobio žuti karton zbog grubog prekršaja na Sterlingu koji je prijetio povući kontru. Nema sudačke nadoknade i sudac šalje igrače u svlačionicu.

43' - Kakva prilika za Engleze! Henderson je ubacio iz kornera, a najviši u skoku je Dier koji pogađa vratnicu!

37' - Najbolja prilika za Vatrene na utakmici! Pivarić je prošao po lijevoj strani, Rebić je propustio loptu za Kramarića koji puca isprve, ali Pickford izvrsno prati igru i brani taj pokušaj!

35' - Još jednom je Modrić ubacio iz slobodnjaka i još jednom su Englezi dominantniji u skoku.

30' - Walker se sjurio po desnoj strani prema golu Vatrenih, ali požrtvovni Vida je uspio loptu izbaciti u korner.

25' - Mateo Kovačić je dobio žuti karton zbog prekršaja na Rashfordu koji je prijetio sjuriti se prema golu Vatrenih.

20' - Sjajna prilika za Vatrene! Perišić je ostao potpuno sam na desetak metara i pucao po golu, no lopta je došla samo do bloka Engleza.

18' - Kakav izlazak Domagoja Vide! Hrvatski branič je iznio loptu od svoga gola, prošao nekoliko engleskih igrača i izvrsno uposlio Rebića koji se sjurio po desnoj strani, no engleska je obrana uspjela riješiti i tu situaciju.

15' - Modrić je nakon prekršaja Maguirea na Rebiću iz slobodnjaka ubacio u šesnaesterac, ali Dier je uspio izbaciti loptu izvan kaznenog prostora.

12' - Prilika za Engleze! Chilwell je oštro ubacio s lijeve strane, a Pivarić je fantastično reagirao i u zadnji trenutak izbacio loptu ispred Sterlinga.

6' - Vatreni su dobro povezali redove i uspostavili inicijativu na travnjaku. Henderson je dobio žuti karton u ranoj fazi utakmice zbog prekršaja na Rakitiću na sredini terena.

1' - Počela je utakmica na Rujevici. Sretno, Vatreni!

---------------------------------------------

20.40: Igrači su istrčali na riječki travnjak. Izvedene su engleska i zatim hrvatska himna. Sudac je Nijemac Felix Brych. Sve je spremno za početak!

20.30: Kapetan Luka Modrić uoči utakmice je izjavio: "Engleska je ozbiljan protivnik, a mi uživamo igrati takve utakmice. Morat ćemo dati sve od sebe."

20.00: Objavljeni su službeni sastavi. U momčadi Vatrenih nema iznenađenja, od prve minute u napadu će zaigrati Rebić, a na krilima će mu pomagati Perišić i Kramarić predvođeni najboljim veznim redom na svijetu Modrić-Rakitić. U odnosu na moskovski sastav protiv Engleza, u momčadi će startati petorica novih imena. Izbornik engleske nacionalne vrste Gareth Southgate iznenadio je malom promjenom u odnosu na očekivani sastav, umjesto Trippiera (strijelca polufinalnog pogotka za Engleze) i Gomeza od prve minute na travnjak će istrčati Eric Dier i Kyle Walker.

19.55: A riječki su travnjak uoči utakmice osjetili i engleski reprezentativci.

19.45: Hrvatska je reprezentacija već odradila zadnji trening na Rujevici.

19.25: - U posljednjih šest natjecateljskih utakmica između Hrvatske i Engleske palo je čak 27 golova, što je prosjek od čak 4 i pol po utakmici.

18.45: - Kramarić i Rebić predvodit će danas napad Vatrenih, dok kod Engleza možemo u prvih 11 očekivati Kanea i vjerojatno Rashforda. Dva sata uoči utakmice UEFA se pita koja će devetka večeras prva zatresti mreži, a hrvatsku među ponuđenim golgeterima, naravno,predstavlja Andrej Kramarić.

Linker
19. travanj 2024 10:06