Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
ŠPANJOLCI UOČI DERBIJA

HRVATSKI MAESTRO PREDSTAVLJA PRAVU NOĆNU MORU ZA ATLETICO MADRID Simeone je jednostavno opsjednut veznjakom Reala

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. studeni 2016. 15:28

"Nakon ozljede Tonija Kroosa glavna pokretačka snaga Reala u nadolazećem derbiju ima svoje ime i prezime - Luka Modrić. Hrvatski veznjak će voditi igru Reala i boriti se s brojčano nadmoćnim Atleticovim igračima u sredini terena", piše Marca na početku teksta pod naslovom 'Modrić, Atleticova opsesija'.

Dakako, riječ je nadolazećem gradskom derbiju između Atletica i Reala koji je na rasporedu u subotu na Vicente Calderonu.

"Njegova promjena ritma u kombinaciji sa sjajnom kombinatorikom igre i mogućnošću da izabere najbolju opciju su karakteristike koje najviše zabrinjavaju rojiblancose uoči derbija", dodaje autor teksta David G. Medina i podsjeća na raniju izjavu Atleticovog kapetana Gabija: "S Modrićem im se oporavio najbolji igrač, on je taj koji daje momčadi ravnotežu i zato je nezamjenjiv".

"To je misao koju dijeli većina Atleticove svlačionice i čovjek koji je promijenio noviju povijest Atletica Diego Simeone. Argentinac zna da će biti na pola puta do pobjede ako uspije onesposobiti Modrića", rezimira autor teksta.

Marca također navodi kako će to Modriću biti ukupno 16. derbi protiv Atletica u dresu Reala, a hrvatski je veznjak pritom ostvario omjer od 5 pobjeda, pet poraza i pet remija. Kapetan hrvatske reprezentacije je započeo 12 od spomenutih 16 susreta, a fascinantan je statistički podatak da je u njima upisao čak 88.31% točnih dodavanja (741 od 839).

Linker
18. svibanj 2024 17:08