Goran Mehkek / CROPIX
PETI HRVAT UKLUBU

HRVATSKI NOGOMETAŠ REALIZIRAO UGOVOR ŽIVOTA, KARIJERU ĆE NASTAVITI U RUSKOM VELIKANU Vatrenom dolazi veliko pojačanje: 'Ovo je ogroman korak'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. lipanj 2019. 23:07

Zvonimir Šarlija napustio je redove Slaven Belupa te nastavlja karijeru u ruskom velikanu CSKA gdje će se pridružiti još jednom našem bivšem igraču Kristijanu Bistroviću. Nakon Pešića, Olića, Bistrovića i Vlašića, 22-godišnji stoper bit će peti Hrvat koji će braniti boje moskovskog kluba, stoji na službenim stranicama NK Slaven Belupa.

"Prije svega, zahvalio bih se svima u klubu, pogotovo direktoru Šimunoviću i treneru Sertiću koji su mi omogućili da budem kapetan svog kluba. Odlazak u klub ove veličine i klub takvog značaja, ne samo u Rusiji, već i u Europi je ogroman korak naprijed za mene u karijeri. Znam da me čeka velika konkurencija, ali vjerujem u sebe i svoje mogućnosti i nadam se da ću opravdati povjerenje ljudi u CSKA. Znam da su Bistrović i Vlašić tamo i sigurno će mi to pomoći u prilagodbi", rekao je Šarlija na odlasku iz kluba.

Split, 100519.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 33. kola HT Prve lige, Hajduk - Slaven Belupo.
Na fotografiji: Stanko Juric, Zvonimir Sarlija.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX
Zvonimir Šarlija u tamnom dresu prošli mjesec na Poljudu

Nije zaboravio ni dosadašnje suigrače.

"Želio bih svojim dosadašnjima suigračima, bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće, zaželjeti svu sreću u ovom prvenstvu. Ako im se vrati barem 50% od onoga što nije otišlo na našu stranu prošle sezone ostvarit će odličan rezultat. Peto mjesto bio bi veliki uspjeh za Slaven Belupo jer klub zaslužuje Europu", zaključio je Šarlija.

Odlazak Šarlije u CSKA prokomentirao je i direktor kluba Zvonimir Šimunović.

"Čestitam Zvonimiru na odlasku u tako velik klub. Zaslužio je to svojim igrama i pristupom na svakom treningu. Radi se o plaćenoj posudbi s otkupom, a cjelokupni transfer trebao bi biti jedan od najvećih koje smo ostvarili do sada. Klub je još jednom napravio veliku reklamu, kako za sebe, tako i za našu Koprivnicu. Nadam se da će Zvonimirov put biti primjer našim mladim igračima da se uz svakodnevni rad, trud i odricanje mogu postići velike stvari", rekao je Šimunović.

Linker
02. svibanj 2024 23:48