Hanza Media
POSTAO MULTIMILIJUNAŠ

HRVATSKI SAN NA DRUGOJ STRANI SVIJETA Sammirova plaća ruši sve HR rekorde!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. srpanj 2016. 02:27

Sammir je bio milijunaš, a sad je postao još veći. Bivši hrvatski reprezentativac i nogometaš Dinama promijenio je klub. Iz Jiangsu Suninga prešao je u Hangzhou Green Town. Godišnje će zarađivati nevjerojatnih 7,8 milijuna eura te je tako daleko najplaćeniji igrač s hrvatskom putovnicom.

Bio je i do sada, jer je već u bivšem klubu zarađivao 6,5 milijuna eura godišnje. Potpisom ugovora s novim klubom samo je poboljšao hrvatski rekord kad se radi o godišnjim plaćama. Potpisao je na tri godine, dakle po isteku ugovora Sammir će biti bogatiji za 23,4 milijuna eura!

Sat i pol vlakom

Transfer mora zahvaliti, osim svojim dobrim igrama, i svom zastupniku Andyju Bari, koji se pojavljuje i kao vrlo bitna osoba u mogućem transferu Ante Ćorića za kojeg je, iako su se pojavile i neke druge informacije, jako zaintersiran Liverpool.

Hangzhou Green Town nije tako moćan klub kao Jiangsu Suning, ali upravo je zato doveo Sammira od kojeg očekuje da ga lansira u sam vrh kineskog nogometa. Sammir je odigrao sjajno u bivšem klubu koji je, prema kineskim medijima, kao odštetu dobio astronomskih 10 milijuna eura!

Sammir nam se jučer javio iz Kine.

- Jest, novac je zaista ogroman... Puno ga je puno... Ali, zar vas zanima samo novac? Bitno je da sam igrao jako dobro u svom bivšem klubu, da sam u odličnoj formi te da sam zato dobio takav veličanstveni ugovor.

Dobro, sve je to u redu, ali mi obični smrtnici se pitamo kako se uopće može potrošiti toliki novac?

- Znate kako bih kazao, novca nikad dovoljno... No, pustimo sad novac, imam veliki motiv u novom klubu. To što sam najplaćeniji hrvatski nogometaš nije mi presudno, zgodno zvuči, može goditi, ali meni je najvažnije da dobro igram, da me itekako cijene ovdje u Kini, gdje se strašno mnogo ulaže u nogomet.

Igrate li u ovom svoj najbolji nogomet u karijeri?

- Pa, moglo bi se kazati da je tako. Igram nešto bolje nego što sam igrao u Dinamu.

Još nije spakirao sve stvari, u novi klub seli za desetak dana...

- Obavljam posljednje pripreme za selidbu. Moj menadžer Andy Bara je sa mnom. Novi klub nije previše udaljen od Nanjinga, grada u kojem sam do sada živio. Za sat i pol vlakom sam na svojoj novoj destinaciji...

Igrač kojem po godišnjoj zaradi u leđa gledaju najveće hrvatske nogometne zvijezde poput Modrića, Rakitića ili Mandžukića kaže:

- Kinezi jako puno ulažu u nogomet, ne vidim kraja tim ulaganjima. Dolaze velike zvijezde, liga je sve jača i jača. Kina korača velikim koracima u svjetski vrh. Inače, da vam kažem, u mom novom klubu igram s australskim reprezentativcem hrvatskih korijena Mathewom Špiranovićem.

Na pitanje kako je vidio Hrvatsku na Euru u Francuskoj, Sammir kaže:

- Bili smo dobri, mora, priznati.. Ali na kraju se gleda rezultat. Nažalost, opet nismo napravili ništa. Tko će pamtiti dobru igru, pamti se samo rezultat.

Nada li se još uvijek da bi ga Ante Čačić mogao pozvati u nacionalnu selekciju za SP kvalifikacije?

- Iskreno, na razmišljam o tome. Ali, gledao sam sve utakmice Hrvatske na Euru i bio sam veliki navijač.

Jeste li mogli pomoći Vatrenima u Francuskoj da vas je Čačić pozvao?

- Ne znam... Ne znam bih li igrao da sam bio pozvan!

Linker
02. svibanj 2024 23:48