Vladimir Dugandzic / CROPIX CROPIX
GLOBALNI PROBLEM

HRVATSKI TRENER KAO IZBORNIK NAPRAVIO SJAJAN POSAO, DOGOVORIO NOVI UGOVOR, A ONDA JE SVE STALO 'Umiješala se viša sila...'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 14. ožujak 2020. 17:32

Izbornik Turmenistana, hrvatski stručnjak Ante Miše, privremeno je ostao bez posla, zajedno sa svojim pomoćnikom Sandrom Tomićem te izbornikom tamošnje futsal vrste Robertom Grdovićem, jučer se vratio u Hrvatsku.

Turkmenistanski savez objavio je da im je ugovor istekao, ali da će se pregovori o produženju posla nastaviti. Do odlaska natrag u Hrvatsku došlo je zbog toga što je natjecanje u azijskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo do daljnjega odgođeno.

Inače, Miše sa selekcijom Turkeminstana trenutačno drži prvu poziciju u svojoj skupini, tamo je napravio vrlo dobar posao, no zbog globalnog problema uzrokovanoga širenjem korona virusa sport u svijetu je stao.

Odgovor smo potražili kod samoga Miše koji se praktički sa svojim hrvatskim kolegama dočepao zadnjega zrakoplova s istoka…

- Istina je da su nam ugovori istjecali s 31. ožujkom, dogovor oko produženja smo praktički postigli, no umiješala se viša sila. Postigli smo zajedničkim razgovorom ovo rješenje, jer nogometa nema sada, odgođeno je ovo kolo koje smo trebali igrati, neće se igrati kolo ni u lipnju, tek eventualno na jesen. Čekamo odluke iz FIFA-e, što će se događati, pa onda možemo ponovno razgovarati o produženju suradnje kada se situacija normalizira – javio nam se Miše s puta dodavši da je ovakvo rješenje postignuto budući da nema smisla bez posla, kada se nogomet ne igra, biti u Turkmenistanu.

Stoga se hrvatska delegacija vratila kući te će iščekivati vijesti s Istoka te iz hrvatske pratiti situaciju i čekati signal iz Turkmenistana.

Linker
25. travanj 2024 02:18