Gonzalo Arroyo Moreno / Getty Images
BOGAT UGOVOR

HSV PREPOZNAO NEŠTO ŠTO ENRIQUE I BARCA NISU Nijemci u Alena ulažu više od 20 milijuna eura!

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 20. srpanj 2016. 19:28

Svašta se ovih dana pisalo o Alenu Haliloviću i njegovom transferu u njemački HSV. Lupalo se s ciframa kao Maksim po diviziji, slalo ga se na posudbe diljem Europe, zaključivalo da ga se Barcelona odriče...

A malo što od toga bila je istina. Naime, reprezentativac se trenutno nalazi na odmoru u Dalmaciji i čeka da finišira posljednje detalje dogovora s njemačkim HSV-om u transferu koji bi u konačnici mogao iznositi oko 20 milijuna eura! Preciznije, toliko je HSV spreman uložiti u Alena Halilovića.

U tu cifru ulazi 8 milijuna odštete Barceloni te 12 milijuna bruto plaće za ugovor na četiri godine koliko je, neslužbeno saznajemo, ponudio bogati klub iz Hamburga. Doduše, transfer može biti i veći od toga, ali taj dio ovisi o bonusima... Dakle, Halilović se može primiti za nogu po dolasku u Njemačku i četiri godine promatrati promet u drugoj najvećoj europskoj luci, ali na račun će sjesti 12 milijuna eura bruto.

Nakon što je lani završio posudbu u Sporting Gijonu, Halilović se vratio u Barcelonu s kojom ga veže čvrst ugovor još tri godine. Javilo se puno zainteresiranih među kojima su najviše odskakali Valencija i Sevilla. No, oni su inzistirali na novoj posudbi dok je Halilović više bio sklon transferu. Vodio se logičnim zaključkom da se igrač pod ugovorom više cijeni u novoj sredini nego onaj na posudbi. Mogao je i sjediti na klupi Barcelone te osvajati trofeje ali je očito gladan igre i željan dokazivanja.

Na koncu ga je priča odvela prema Bundesligi. HSV je i prošle sezone bio zainteresiran, a interes je ostao i godinu dana kasnije. Alen je nekoliko puta bio u Hamburgu te se na licu mjesta uvjerio u silnu želju ljudi iz HSV-a da ga dovedu u svoje redove. Pričao je s ljudima iz kluba i na koncu su pronašli zajednički interes.

Klubovi su se brzo dogovorili, a Barcelona je inzistirala da nakon svake sezone ima pravo otkupa njegova ugovora po fiksnoj cijeni, ali uz pristanak samog igrača. Ako Alen eksplodira u ovoj sezoni, Barca ga može vratiti već sljedeće ljeto. Dakako, samo ako se Halilović složi s povratkom.

Njemački mediji tvrde da je trener HSV-a Labbadia oduševljen dolaskom Halilovića za kojeg čuva mjesto iza napadača u trojci gdje će mu društvo raditi Müller i Wood.

Linker
19. svibanj 2024 19:49