Zlatan Ibrahimović
 Reuters / Andrew Boyers Livepic
BEZ DLAKE NA JEZIKU

IBRAHIMOVIĆ ŽELI ONO ŠTO NAPOLEON NIJE USPIO Šveđanin ispalio novi 'briljant' i razočarao navijače Manchester Uniteda

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. studeni 2016. 18:47

Zlatan Ibrahimović poznat je kao 'ptica selica', igrač koji mijenja klubove kao na tekućoj vrpci. Prema svemu sudeći, ni u Manchester Unitedu se neće dugo zadržati.

Prošlog je ljeta ovaj 35-godišnji napadač PSG zamijenio Manchester Unitedom, ali jednogodišnji mu ugovor omogućuje novu veliku seobu. Naveliko se medijski spominje interes iz američke MLS lige, a Ibrahimovića takva ideja jako interesira.

"To je sjajna opcija za mene, iz nogometne i svake druge perspektive. Vidim se kako pokoravam SAD, kao što sam napravio s Europom", rekao je Ibra za Aftonbladet.

"Puno igrača ostaje na istom mjestu tijekom karijere, ali ja sam se naputovao kao Napoleon i pokorio sam svaku zemlju u koju sam kročio. Možda bih stoga trebao napraviti ono što Napoleon nije, priječi Atlantik i pokoriti i SAD", dodao je karizmatični napadač uoči primanja 11. nagrade po imenu 'Guldboll' koju godišnje dodjeljuje Švedski nogometni savez za najboljeg nacionalnog nogometaša.

Ibrahimović je tijekom profesionalne karijere igrao u šest različitih zemalja (Švedska, Nizozemska, Italija, Španjolska, Francuska, Engleska), te sedam različitih klubova (Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG, Manchester United).

Linker
24. travanj 2024 12:59