Zvonimir Barišin/CROPIX
DŽEKO ODUŠEVIO SPLIĆANE

'Ibričić i ja jednoga dana u Hajduku? Splitska publika je sjajna, sve je moguće...'

Kada bih znao koji je moj novi klub, rekao bih vam, ali zaista ne znam... Mnogo se špekulira oko toga, čak i previše. Znam samo da sam sada na odmoru - rekao je Džeko
Piše: Mario VelićObjavljeno: 30. prosinac 2010. 09:58

Ludo ga želi Berlusconi za svoj Milan, oteti mu ga pokušava Real Madrid. Milijune funti mu nude šeici iz Manchester Cityja, da mogu doveli bi ga i Juventus, Liverpool, Chelsea... Za Edinom Džekom unatoč cijeni od 40 milijuna eura, koju je izvjesio njegov Wolfsburg luduje pola Europe, a on je prije dva dana sasvim besplatno zaigrao za malonogometnu ekipu caffe bara Kauri na splitskom turniru Četiri kafića - memorijal Dina Petrinovića.

- Uvjerio sam se da je ovdje zaista spektakl, publika je fantastična, a na još veće zadovoljstvo, uspjeli smo i osvojiti turnir - kazao nam je Džeko koji je ponio epitet najboljeg stijelca i igrača turnira.

Ne samo da nije tražio novac, Džeko je nastupio na svoju odgovornost, bez da se platilo osiguranje za njega. Mnogo bi to koštalo, a turnir je ipak humanitarni.

- Ja sam došao odigrati najbolje što mogu. Čovjek se ipak mora malo čuvati s obzirom da uskoro počinju pripreme. Prije svega pozitivno sam iznenađen publikom koju moram pohvaliti, ali i cijelim turnirom. Rado ću se opet odazvati - tvrdi Džeko.

Nije bez razloga izabrao ekipu Kaurija.

- Bio sam već nekoliko puta u Splitu, gledao sam više utakmica Hajduka budući da mi je Ibro jedan od najboljih prijatelja. Obično smo navečer bili u Kauriju i to je glavni razlog. To je presudilo - tvrdi Džeko.

Emocije neće, tvrdi on, presuditi kada bude birao novi klub. Ponudili smo mu zato da stiša sva nagađanja i kaže u koji klub odlazi. Nasmijao se Edin, no tvrdi da to ni sam ne zna.

- Kada bih znao koji je moj novi klub, rekao bih vam, ali zaista ne znam... Mnogo se špekulira oko toga, čak i previše. Znam samo da sam sada na odmoru, koji će potrajati još desetak dana, pa ćemo vidjeti što će biti dalje - kazao je Džeko.

A kako je potom već treći put u kratkom razgovoru počeo hvaliti splitsku publiku, pitali smo ga jel’ mu se toliko dopala da bi mogao pred kraj karijere odraditi barem sezonu s prijateljem Ibričićem u dresu Hajduka.

- Nikad se ne zna, sve je moguće! - završio je simpatični Džeko. I dao materijala za nova nagađanja.

Linker
28. travanj 2024 15:58