Denis Doyle/Getty Images
SAMO GOL U 180 MINUTA

IDUĆI DINAMOV EUROPSKI PROTIVNIK ZABRINUT! POSLJEDNJE UTAKMICE BACILE SJENU NA OPTIMIZAM KOJI JE VLADAO 'Završnica je problem, moramo biti efikasniji'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. siječanj 2019. 10:48

Dvije su utakmice odigrali nogometaši Viktorije Plzen na pripremama u Španjolskoj, dojmovi nisu previše bajni. Naime, dva remija, protiv kineskog Wuhan Zalla (1:1) i Puskas Akademije (0:0), bacila su malu sjenu na optimizam koji od kraja polusezone vlada u redovima češkog prvaka i Dinamova europskog suparnika.

Naime, Pavel Vrba više je puta tijekom priprema izjavio da je ofenziva glavna preokupacija na treninzima, da baš u tom segmentu želi iskorak na proljeće.

Veći izbor igrača

- Nadam se da će naša efikasnost biti bolja u idućim utakmicama - rekao je Vrba uoči puta u Španjolsku. Doveo je tijekom stanke nekoliko igrača baš u napad, tu bi Viktoria trebala biti najjača, međutim prve dvije prave utakmice (do Španjolske je Viktoria “trpala” češkim niželigašima) pokazale su da u napadu Vrba i dalje ima problema.

REUTERS/Maxim Shemetov
REUTERS

- Jako smo se usredotočili baš na dolazak ofenzivnih igrača jer nismo bili dovoljno dobri u napadu. Mnogo smo dugovali ugledu ofenzivnog Pilsena proteklih godina. Jesenas smo dominirali defanzivno, dobili smo najmanje golova u ligi, ali sad bismo željeli poboljšati ofenzivu i vjerujem da nam dolazak tih igrača omogućava da imamo veći izbor nego dosad i da će to donijeti rezultat - tvrdi Vrba.

Međutim, nakon nule protiv Puskas Akademije, većina igrača i članova stožera složila se s jednim zaključkom:

- Završnica nam je trenutno najveći problem, moramo više zabijati!

Kapetan Roman Hubnik bio je konkretan.

- Morali smo jednu od prilika iskoristiti, zabiti gol i pobijediti - kazao je Hubnik.

- Oni su igrali dobro, ali imali smo nekoliko prilika u kojima smo trebali bolje reagirati i poentirati - potvrdio je Aleš Čermak.

Završna riječ pripala je Vrbinu pomoćniku Zdeneku Bečki.

Još dvije provjere

- Promašili smo dosta, ali vjerujem da ćemo, kad dođu prave, prvenstvene utakmice, biti precizniji i efikasniji. Bitno je zasad da svih 20 igrača koje smo isprobali u ove dvije utakmice rade dobro, da se nitko nije ozlijedio - kaže Bečka.

Viktoria Plzen igra još dvije utakmice na pripremama, 28. siječnja protiv CSKA-a iz Sofije, a 1. veljače suparnik će biti New England Revolution, momčad iz MLS-a.

Linker
02. svibanj 2024 09:45