Screenshot: Facebook
NE ŽELE OPROSTITI

IGOR BIŠĆAN NAPRAVIO JE VELIKU GESTU, ALI NIŠTA NE POMAŽE! ARMADA NAJAVILA TEŠKE DANE NOVOM TRENERU 'Bišćan nam je neprihvatljiv!'

Igor Bišćan ispričao se navijačima Rijeke zbog grijeha iz mladih dana, ali čini se da mu Armada i dalje nije spremna oprostiti
Piše: Ivica DevčićObjavljeno: 11. listopad 2018. 21:15

Ono što je prethodilo premijernom obraćanju novog trenera Rijeke Igora Bišćana na presici u srijedu sve je samo ne uvod kakav bi si bilo tko poželio.

KN Armada je odmah po puštanju ‘bijelog dima’ pokazao palac dolje, što nas je podsjetilo na ‘slučaj Žilić’. S jednom, ipak, velikom razlikom. Tada su najvjernije pristalice Rijeke okrenule leđa igraču, i prije njegovog dolaska. Sada su, pak, svoje neslaganje s potezom Uprave pokazali prema ključnom čovjeku na terenu - treneru.

- Nema razloga za takvu reakciju. Svi smo mi u mladosti možda napravili neke poteze zbog kojih smo se kasnije pokajali. Nema smisla nekoga osuđivati za nešto što se dogodilo jako davno - smatra sportski direktor Srećko Juričić.

No, trenutačna situacija na Rujevici, što sigurno ne ide u prilog Bišćanu, kompleksnija je i u jednom dijelu osobna. Kvarner je nedavno napustio ljubimac domaće publike Matjaž Kek, kojemu bi većina oprostila “66 utakmica u nizu bez pobjede u HNL-u, a ne 6”.

Novi strateg kod najvatrenijih drukera ne samo da na startu neće imati taj privilegij, nego je sa sobom u Rijeku donio teret “22. minute” ogleda odigranog prije dvadeset godina u Maksimiru, u sezoni kada su se Bijeli upravo s Dinamom, tada pod imenom Croatia, borili za titulu prvaka. Tko je u to vrijeme pratio domaću nogometnu scenu, zna o čemu je riječ. Uostalom, o tome je već sve napisano...

- Jedna moja izjava na tu temu već je izašla u javnost, no mogu ukratko ponoviti. Bilo je davno, ja se zaista ne sjećam kakvu sam gestu učinio, ali sasvim sigurno da nije bila primjerena. Ponavljam, ako još uvijek ima uvrijeđenih, ja im se i ovim putem ispričavam. Iz ove perspektive shvaćam da sam pogriješio. Zbog godina, nezrelosti..., kako god, nebitno. Svojim radom i ponašanjem nastojat ću pokazati da sam kao osoba i kao stručnjak dovoljno dobar da me podrže. Koncentrirat ću se na rad pa ćemo vidjeti što će vrijeme donijeti - kazao je Bišćan.

Međutim, predsjednik kluba navijača Armade, Dejan Božić, javno je danas poručio Bišćanu što ga čeka na Rujevici.

- Uvijek sam za to da se daje prilika mladim i perspektivnim trenerima, no Bišćan nam je neprihvatljiv zbog prijašnjeg ponašanja. Klub ne smije donositi rješenja preko noći, trebalo je pričekati do kraja polusezone kako bi se pronašao novi trener, a ne ovako ishitreno. Nije potrebno stvarati animozitet između kluba i navijača, rekao je Božić za Narodni radio i dodao kako će Keka teško bilo tko zamijeniti.

"Keka nitko ne može zamijeniti po autoritetu i trofejima. Međutim, vrijeme će pokazati tko je u pravu, navijači ili uprava".

Linker
01. svibanj 2024 07:44