Dominik Kotarski
 Reuters
MALI VATRENI

IGOR BIŠĆAN OBJAVIO POPIS ZA DVIJE SUPER VAŽNE KVALIFIKACIJSKE UTAKMICE Novo ime u reprezentaciji je golman Ajaxa!

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 28. listopad 2019. 17:43

Nakon preuzimanja izborničke palice, Igor Bišćan započeo je svoj mandat na klupi U21 reprezentacije s dvije pobjede. Sada je donedavni trener Rijeke objavio i svoj prvi popis na kojem je novo ime pričuvni vratar Ajaxa Dominik Kotarski, a u nastavku kvalifikacija za Euro 2021. morat će dobro zasukati rukave. Kao, uostalom, i njegovi igrači.

Suparnici se znaju - prvo je na rasporedu gostovanje u Litvi 14. studenoga, a zatim se dočekuje Češka četiri dana kasnije u Velikoj Gorici.

- Litva na papiru izgleda dosta jednostavno i lagano, ali sigurno neće biti nama koji računamo na bodove i direktan plasman. Poprilično sam siguran da neće sve momčadi kod njih uzeti stopostotni plijen. Igra se na umjetnoj travi, a oni su, ako mogu biti iskren - limitirani kvalitetom. Zato su kompaktni, organizirani, a dokaz tomu je remi protiv Škotske. Bitna utakmica za nas jer će ti bodovi vrijediti dosta - rekao je Bišćan osvrnuvši se i na Češku.

- S njima ćemo se boriti za najviše pozicije, imaju igrače koji igraju u ozbiljnim klubovima...

Bišćan je zamoljen i da usporedi trenerski i izbornički posao.

- Jasno da nije isto i bilo bi pogrešno opterećivati se s tim da si stavljamo nekakav pritisak uigranosti, jer je nemoguće u dva-tri dana to postići. To su sve talentirani dečki koji igraju na visokom nivou i razumiju logiku nogometa. Poradit ćemo na tome da optimalno pripremimo utakmicu, da im savjetujem par stvari koje želim da igramo, da dobro analiziramo suparnika, i to je u principu to.

Izbornik sada i bolje zna s kakvim “materijalom” raspolaže...

- Da, znao sam igrače jako dobro i prije. Ovih tjedan dana mi je dalo dodatne informacije, odnosno više sam ih osobno upoznao. Dojmovi su pozitivni, dečki su jako ozbiljni, motivirani i to se vidjelo na utakmicama. Potvrdili su ono što svi znamo - da imaju kvalitetu. Od prvog dana sam rekao da imamo kvalitetu, samo je pitanje spleta okolnosti, tu najviše mislim na ozljede i formu, da pokažemo dobar nogomet.

-------------------------

Bišćanov popis:

Vratari: Adrian Šemper, Ivan Nevistić, Dominik Kotarski

Braniči: Borna Sosa, Domagoj Bradarić, Branimir Kalaica, Vinko Soldo, Boško Šutalo, David Čolina, Marin Šverko, Bruno Bogojević

Veznjaci: Luka Ivanušec, Nikola Moro, Lovro Majer, Kristijan Bistrović, Ivan Lepinjica, Darko Nejašmić, Mihael Žaper, Neven Đurasek

Napadači: Mario Ćuže, Antonio Marin, Ivan Dolček, Ivan Posavec

Pretpozivi: Roko Baturina, Franko Kovačević, Petar Musa

-------------------------------

Skupina 4

Parovi:

Litva - Hrvatska 14.11., 17.30
Češka - San Marino 14.11., 18.00
Škotska - Grčka 15.11., 20.00

Ljestvica:

1. Škotska 4 2 2 0 4-1 8

2. Grčka 3 2 1 0 7-1 7

3. Češka 3 1 2 0 3-1 5

4. Litva 4 1 1 2 3-3 4

5. Hrvatska 2 1 0 1 8-2 3

6. San Marino 4 0 0 4 0-17 0

Iduće kolo: Hrvatska - Češka 18. studenog, 18.00

Linker
25. travanj 2024 06:22