Ronald Gorsic / CROPIX
NOVI IZBORNIK VATRENIH

Igor Štimac: Na meni je velika odgovornost, želim dokazati skepticima da su bili u krivu!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. srpanj 2012. 22:17

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza jučer je donio očekivanu odluku. Igor Štimac postao je deveti izbornik Hrvatske od 1990. godine. Izvršni odbor dao mu je sve ovlasti da sam izabere članove stručnog stožera, premda se već od prije zna da će to biti Alen Bokšić, Krunoslav Jurčić i Zoran Varvodić, a kao stručnjak za tjelesnu spremu trebao bi se uključiti i Zvonko Komes.

Novi izbornik Vatrenih u razgovoru za novuTV kazao je kako je izrazito sretan, te kakoće mu biti velika čast voditi Vatrene u budućnosti:

- Sada je i služebno. Mogu reći da sam sretan, velika je čast, ali i obaveza dokazati mnogima koji su bili skeptični da sam pravi izbor za to mjesto, kada je u pitanju bilo moje imenovanje za novog izbornika reprezentacije. Neke stvari ne možete predviđati, kada bi to mogli svima bi uštedili puno truda i vremena, ali na kraju to ne bi bilo niti interesantno.

Kako komentirate onu Mamićevu, 'nećeš razbojniče'?

- To se opaska odnosila samo na moju kandidaturu na mjesto predsjednika HNS-a, Zdravko nikad nije štedio na komplimentima kada je nečija stručnost bila u pitanju i to se nikada neće promjeniti.

Kako gledate na one koji su bili skeptični po pitanju vas na čelu reprezentacije?

- To su uglavnom isti oni koji su se divili Guardioli koji je s Barcelonom bez ikakvog iskustva osvojio sve. Razumljivo je da postoji mnogo skeptika, ali ja nemam vremena baviti se proučavanjem njihovih komentara i izjava, na meni je jedna velika odgovornost kojoj se jako radujem, kazao je Štimac.

Kvalifikacije za SP u Brazilu 2014., skupina?

- Teška je to kvalifikacijska skupina, sve reprezentacije imaju vrlo visok ranking na FIFA-inoj ljestvici, nema autsajdera, to su sve momčadi koje su u ne tako davnoj prošlosti otkidali bodove favoritima i izbacivali ih sa velikih natjecanja, ali moramo biti optimisti, moramo biti sretni što imam takvu grupu, to je velika motivacija.

Dva ogleda protiv reprezentacije Srbije?

- Radujem se tim utakmicama, to je sveta prilika, pobijediti u jednoj takvoj utakmici, završio je Štimac.

Linker
23. rujan 2024 19:17