Robert Fajt / CROPIX
KLUB U RASULU

Igrači Karlovca u ponoć čitali Bibliju i zazvali u pomoć Isusa i Djevicu Mariju: Može nam pomoći samo Bog!

Piše: Mario PušićObjavljeno: 30. ožujak 2012. 14:08

KARLOVAC - Ne stidim se, uistinu, Evanđelja: ono je snaga Božja na spasenje svakome tko vjeruje...Jer pravednost se Božja od vjere k vjeri u njemu otkriva kao što je pisano: Pravednik će od vjere živjeti - u ovih bi se nekoliko riječi mogla svesti temeljna misao Pavlove Poslanice Rimljanima koju su sinoć nešto prije ponoći u karlovačkom Franjevačkom samostanu čitali igrači NK Karlovca .

Related content

Osim od vjere, nitko od njih ne bi imao ništa protiv da počne živjeti od nogometa, ali, s obzirom na stanje u klubu za koji igraju, na tako nešto oni mogu ponajmanje utjecati. Štoviše, ništa osim čuda više ne može pomoći ni njima niti klubu s Korane.

Cijela je momčad došla na duhovnu okrijepu njihovom službenom dušebrižniku fra Anti Barišiću, koji je na njih zazvao Božji i blagoslov Djevice Marije, podijelivši im pritom krunice.

Nakon što su trener Sanjin Lucijanić, pa igrači Matija Mišić, Marin Kurtin, Mihael Sopčić, Ante Tomić, i Leon Leuštek završili 15. poglavlje Poslanice, obratio im se fra Ante.

- Ljudi nas mogu razočarati, ali ima jedan prijatelj koji nas nikada ostaviti neće - to je Isus. Hvala što ste posvjedočili vjeru i ljubav prema Bogu kojega tražimo samo onda kad nam je teško, a kada nam dobro ide, često ga zaboravimo. Ove riječi potiču nas na zajedništvo, da ljubimo jedni druge, da hrabrimo i molimo jedni za druge. Molim Boga da nas još više učvrsti, neka snaga vjere bude pomoć na vašem životnom putu. Božja riječ daje nam svjetlo i snagu, ali nas i štiti. Zazivam na vas Božji blagoslov, posebno molim snagu naše Majke Marije. Evo vam krunice pa neka ona budu vaše oružje, vaša snaga, jer onaj koji ide s Marijom ne može zalutati. Vi ne igrate za Karlovac, prvo igrate za Isusa, tek onda za Karlovac, pa za sebe i svoje obitelji. Igrajte tako da dobijete. - poručio je fra Ante Barišić.

Related content

Trener Sanjin Lucijanić otkrio je da je kao veliki vjernik inicirao da na čitanje Biblije dođe cijela momčad, smatrajući da je to fantastična stvar.

- Mislim da ćemo se iz ove situacije izvući samo uz pomoć Boga. Ovo nije bila molitva za rezultatske uspjehe, nego za klub i za Grad koji treba stati iza tog kluba. Nadamo se da će sve sretno završiti. Vjerujem, kakav bih vjernik bio kad ne bih u to vjerovao - rekao je trener Lucijanić.

Related content

Gademzi na prosvjedu uputili svoje zahtjeve

Od NK Karlovca valjda jedino još nisu digli ruke pripadnici navijačke skupine Gademz koji su se večeras okupili ispred zgrade Uprave kluba. Uz transparente, povike Uprava odlazi i nekoliko zapaljenih bengalki iznjeli su svojih šest zahtjeva.

Gademzi inzistiraju da predsjednik kluba dr. Amirudin Talakić i direktor Branko Škrtić formaliziraju ostavke koje su podnijeli na te funkcije, traže sazivanje Skupštine NK Karlovca te smjenu “izmišljenog Upravnog odbora koji u potpunosti blokira rad kluba, jer ga čini najmanje pet osoba koje vjerojatno ne znaju ni gdje se klub nalazi, te još nekoliko koje u klubu nismo vidjeli mjesecima”, od Grada traže da igračima iz mlađih kategorija omogući normalno treniranje uz hitno uključivanje električne energije, žele da novu Upravu čine nestranački ljudi, te apeliraju na gospodarstvenike da financijki pomognu oporavak kluba.

Linker
06. svibanj 2024 21:29