Goran Mehkek / Cropix
ŠOK U SVLAČIONICI MODRIH

Igrači su Jurčiću okrenuli leđa nakon Lyona, nije tajna da su bili sretni što odlazi

Piše: Alen MaričićObjavljeno: 27. studeni 2012. 12:46

U svakom slučaju - šok! Tako bi se jednom rječju mogle opisati reakcije na novu promjenu trenera u Dinamu, gotovo da su svi prije očekivali Roberta di Mattea ili Guardiolu na Dinamovoj klupi, nego Krunu Jurčića. Iako se i ta opcija spominjala u svim onim mogućim scenarijama izvjesne Čačićeve smjene, zvučala je ipak nekako nestvarno, nakon svega.

Tko bi očekivao i da će Jurčić još jednom prihvatiti ponudu iz Dinama, nakon što je onako otišao, a i tko bi očekivao da će Zdravko Mamić još jednom pozvati Jurčića na klupu. Jer, poslije onakvog kraja prošle sezone i posljedica koje je za Dinamo izazvao poraz od Lyona (1:7), tko bi se tome nadao tako brzo.

Ali, na stranu i taj poraz, on je tada bio samo posljedica lošeg stanja u momčadi, Jurčićev je sustav pukao već i ranije, njegovi odnosi s dosta igrača nisu bili baš najbolji, zapinjalo je u komunikaciji. I, koliko god su cijenili njegovu predanost i detaljan način pripreme za svaki trening i svaku utakmicu, toliko su igrači, neki javno, neki neformalno, isticali olakšanje njegovim odlaskom i dolaskom Ante Čačića, naglašavajući kako je atmosfera opuštenija, Čačić ih je na početku osvojio svojim 'laganini’ pristupom.

No, nije tajna da je u posljednje vrijeme i taj trener naišao na 'prepreke’ u svlačionici, kako su i njemu igrači pomalo okrenuli leđa, nekim svojim potezima i stalnim rotacijama mnoge je izbacio iz takta. Premda je do kraja pokušao zadržati imidž gazde svlačionice kojemu niti Mamić ne može ništa sugerirati, kamo li narediti. Opravdano ili neopravdano Dinamovi igrači, iako se njih kad su ovakve odluke u pitanje uglavnom ne pita ništa, na neki način često 'presude’ trenerima.

Stoga je vrlo intrigantno pitanje kako će svlačionica gledati na povratak Krune Jurčića. Nije tajna da su sinoć, kada su čuli vijest, mnogi od njih mislili da se radi o 'lošoj šali’, međutim, kad prvotno iznenađenje prođe, od njih se očekuje pozitivan šok. Jer, svaka promjena trenera u Dinamu donese takav efekt, makar kratkoročno.

Nema malo onih koji se pribojavaju kako će ta suradnja izgledati, kako će igrači prihvatiti trenera, koji se u prošlom mandatu nije pokazao autoritetom, kako će trener prihvatiti igrači koji su ga 'izdali’ protiv Lyona. Međutim, suradnja je neizbježna, a neizlječivi optimisti reći će da su sigurno iz prošloga razdoblja i Jurčić i igrači izvukli neke pouke, da će dati sebi još jednu priliku. Nikad, potpisujemo to i danas, nije bilo upitno zna li Jurčić nogomet, svi znamo i da je veliki radnik i 'vojnik’, mnogo je puta to znao demonstrirati. Pogotovo dok ne sjedne na Dinamovu klupu. Međutim, dok je na njoj kao da se zakoči, kao da postane 'neki drugi Jurčić’.

Linker
24. rujan 2024 17:31