StoryEditor
 Vlado Kos / Hanza Media
POSLJEDICE POTRESA

'IMAM STANOVE NA ČETIRI ADRESE U ZAGREBU, NIJEDNOM NIŠTA NE FALI, A OKO NJIH...' ĆIRO PRIZNAO SRBIMA: 'Sad znam zašto je Pupovac u mojoj zgradi!'

Autor: Sportske novostiObjavljeno:30. ožujak 2020.

Pandemija koronavirusa već nekoliko mjeseci hara svijetom i Hrvatskom, a prošle je nedjelje Zagreb pogodio i razoran potres u kojem je oštećeno više o 20 tisuća zgrada, a neki su i ostali bez svojih domova.

Ova teška situacija pogodila je i legendarnog Ćiru Blaževića, koji usprkos svemu pokušava ostati vedar i pozitivan. U razgovoru za Kuriri otkrio je kako se bori s koronavirusom i kako se ponaša.

- Je**** sine moj, je****! Nadam se da me neće uhvatiti ovo zlo, jer, u rizičnoj sam skupini. Kad bi me stiglo ne bih se izvukao, bio bih gotov. Sjedim kod kuće i ponašam se disciplinirano, slušam preporuke - kaže Ćiro.

Kada je veliki zagrebački potres u pitanju trener svih trenera kaže:

- Ne daj Bože nikome! To je bilo strašno. Ćovjek može u svakoj situaciji nešto napraviti, sakriti se, pobjeći, zaštititi se nekako, ali kod potresa sam samo čekao da me zidovi poklope. Onako me nije ljuljalo niti na brodu.

Zagreb, 140618. 
U Gradskom poglavarstvu otvorena je izlozba dugogodisnjeg fotoreportera Sportskih novosti u mirovini, Roberta Valaja.
Na fotografiji: Miroslav Ciro Blazevic.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX

 

  

Je li zvao netko iz Beograda kad je zaljuljalo u Zagrebu?

- Zvali su mnogi. I znani i neznani. Želeli su čuti kako sam. Mnogo je tu prijateljstava stvoreno i ništa ih nije moglo pokvariti. Dobar čovjek je dobar čovjek, on ima ime i prezime, nije važno odakle je. Pravi ljudi se pokažu u ovakvim situacijama.

Da li vam je oštećen stan?

- Imam stanove na četiri adrese, niti jednom ništa ne nedostaje, a puno ih je oštećeno oko njih. Sad mi postaje jasno zašto je moj prijatelj Milorad Pupovac odlučio uzeti prostorije svoje stranke u mojoj zgradi. Kad je čuo gde sam, i on je došao tu, pa me je jednom čak morao vaditi iz lifta. Ja se zaglavio, a inače sam klaustrofobičan, pa kad je čuo da lupam i psujem kao lud, on mi je prvi dotrčao pomoći. Baš smo dobri, često popijemo kavu.

Linker
21. svibanj 2020 13:06