Manus van Dyk/Gallo Images/Getty Images / Getty Images
NIGERIJAC U GORICI

IMAO JE PONUDA, ALI NA KRAJU JE ODABRAO HIT HNL-A Čovjek koji je čak i Zdravku Mamiću bio preskup: 'Ovo mi može biti stepenica za odlazak u Arsenal'

Piše: Toni RoićObjavljeno: 13. rujan 2018. 00:32

Gorica se definitivno ne šali. Za kraj prijelaznog roka dovela je 28-godišnjeg nigerijskog reprezentativca Godfreya Oboabonu i tako ispunila jednu od glavnih želja trenera Jakirovića. On je stalno ponavljao da mu treba iskusni i kvalitetni stoper, a sve što je Oboabona odigrao dosad u karijeri potvrđuje da je sportski direktor Nikoličius opet nanjušio igrača, koji će biti pojačanje u pravom smislu te riječi.

Topnike obožava

Ne čudi stoga što je tjednima radio na ovom poslu, lomeći igračeva agenta da se prikloni hrvatskom prvoligaškom debitantu iako je imao niz drugih ponuda, između kojih je bila i ona Rijeke. Saznalo se i da je prije nekoliko godina Dinamo želio dovesti Nigerijca, ali čak je i Zdravku Mamiću tada bio preskup jer je bio na vrhuncu nakon titule prvaka Afrike iz 2013.

- Možda će se svi nasmijati jer imam 28 godina, ali još uvijek smatram da bih mogao igrati u londonskom Arsenalu. To je klub koji obožavam i Gorica mi može biti stepenica na tom putu. Čuo sam sve najbolje o ovom klubu i ljudima koji ga vode i zato sam tu - kazao je Oboabona nakon što je jučer potpisao jednogodišnji ugovor.

Njegov angažman uklapa se u viziju sportskog direktora Nikoličiusa, koji stalno traži igrače čija karijera je iz različitih razloga u blagom padu, ali koji kvalitetom vrijede mnogo više. Tako je i Oboabona prošle sezone u saudijskom Al Ahliju Jeddahu odigrao samo osam utakmica, dok zadnji nastup za reprezentaciju Nigerije bilježi u 2016. godine kada je protiv Egipta bio zadužen za čuvanje najveće afričke zvijezde Mohameda Salaha.

Dinamo pak može odahnuti jer ove subote još nema pravo nastupa za Goricu.

- Mi smo bili u najtežem položaju od svih klubova zainteresiranih za Oboabonu, ali kako je njegov agent već doveo ovdje Astafeija i vratara Branescua, znao je s kim surađuje i nagovorio je igrača da nam pristupi. Nije bilo lako, ali smo zadnji transfer u ovom prijelaznom roku odradili kako smo željeli. Ovakvog igrača nije lako naći, a kamoli dovesti - pojašnjava sportski direktor Mindaugas Nikoličius, čije veze i kontakti širom Europe i svijeta dovode u Goricu sve jača igračka imena.

Voli ići naprijed

Uz Uganđanina Miyu ovo je drugi seniorski reprezentativac jedne afričke zemlje.

- Oboabona je prije svega tehnički jak igrač, može pokriti i još pozicija osim stoperske, a obožava kada s loptom može krenuti naprijed i povući kontranapad uz pokoji dribling - pojašnjava Nikoličius, koji ne sumnja da će Nigerijac u Gorici biti izuzetno motiviran.

- Cilj mu je opet igrati za Nigeriju i napravit će sve da pruža igre kao nekada. Ovdje su njegovi sunarodnjaci Musa Muhhamed i Iyayi Atiemwen i to će mu sigurno mnogo pomoći da se adaptira na momčad i novu sredinu u što kraćem roku - nada se Nikoličius, koji nije želio otkriti koliko će novi igrač biti plaćen, ali u Gorici uvijek ponavljaju

Linker
06. svibanj 2024 01:56