Ronald Goršić / CROPIX
SUPTILNI PRITISAK

Inspektorica koja je otkrila nepravilnosti u Dinamu ima problema na poslu!

Naime, kako doznajemo iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, inspektorica koja je provela nadzor u Dinamu imala je u petak manje probleme na poslu, u Gradskom kontrolnom uredu!?
Piše: Dean BauerObjavljeno: 18. studeni 2013. 17:36

Što je točno otkrila ili na koje je probleme i moguće nepravilnosti ukazala sportska inspektorica u Dinamu, ostavimo na prosudbu pravnim stručnjacima. No, nešto je drugo zato indikativno.

Naime, kako doznajemo iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, inspektorica koja je provela nadzor u Dinamu i ukazala na određene manjkavosti, nakon kojih je Zdravko Mamić sazvao press konferenciju , imala je u petak - manje probleme na poslu, u Gradskom kontrolnom uredu!?

Valja znati kako u Gradu Zagrebu koji je temeljem unutarnjega državnog ustroja, zasebna administrativna cjelina, sportska inspekcija djeluje kroz Sektor za sportsku inspekciju, a on je jedan od tri sektora Gradskog kontrolnog ureda. Nakon što su svi mediji brujali o famoznom nalazu i nakon što je prvi čovjek Dinama imao svoje obraćanje u Maksimiru, iz pouzdanog izvora u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta doznajemo kako je nadređeni spomenutoj inspektorici u Gradskom kontrolnom uredu spočitavao "što je to ondje uopće radila, na kakav se zakon o udrugama poziva" itd.

Rekli bismo, klasičan oblik suptilnoga, ali ne baš ugodnog pritiska. Je li bio uvjetovan nečijim pozivom, nećemo spekulirati, ali jedno jest nužno; Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta morat će oštro i beskompromisno stati iza svojih ljudi na terenu, sportskih inspektora, kako se ovi ne bi osjetili usamljenima, prepuštenima na milost i nemilost svakomu. U suprotnome, svaka ideja o nepristranoj i neovisnoj sportskoj inspekciji pada u vodu.

Linker
19. svibanj 2024 04:39