REUTERS
BOMBE MERCATA

INTRIGANTNE IDEJE MOĆNOG JUVENTUSA Samo dvije stvari mogu poremetiti planove Marija Mandžukića!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 20. srpanj 2016. 10:31

Nakon što su već stigli Benatia, Dani Alves i Pjanić, kojima će se idućih dana pridružiti i Marko Pjaca, vodstvo Juventusa aktivno radi na još nekoliko frontova. Jedan od najznačajnijih je onaj vezan uz Paula Pogbu.

Francuski veznjak jedna je od želja Josea Mourinha u Manchester Unitedu no Juventus je tvrd pregovarač i bez odštete od 120 milijuna eura ne želi uopće pregovarati o transferu. Da o njegovoj karijeri ne skrbi Mino Raiola vjerojatno bi ta priča već bila gotova na način da bi Pogba i iduće sezone igrao u Juventusu, no Raiola se u prošlosti pokazao kao tip koji gura do kraja ono što naumi.

A ovog je ljeta naumio odvesti Pogbu na Mourinhove dvore, već mu je dogovorio godišnju gažu od 13 milijuna eura i nije isključeno da će se taj transfer realizirati u idućim tjednima. Inače, upravo jedna fotografija s društvenih mreža sugerira da je stvar pred realizacijom. Naime, supruga Josea Mourinha objavila je fotku s novog posla svog supruga na kojoj je ploča za taktiku, a na njoj, kunu se navijači Uniteda, zaokruženo ime Paula Pogbe!

Uz Pogbu, put Manchestera, samo u onaj plavi dio, mogao bi i Leonardo Bonucci. Za sjajnog braniča Guardiola je spreman ponuditi 60 milijuna eura što je ponuda koju u Torinu, s obzirom na igračeve godine (29), teško mogu odbiti.

Tek eventualne prodaje Pogbe i Bonuccija mogle bi otvoriti ulazna vrata Gonzalu Higuainu. Iako su predsjednik Napolija Aurelio de Laurentiis i prvi čovjek Juventusove operative Beppe Marotta istaknuli da Juventus sigurno neće platiti 94,7 milijuna eura koliko iznosi Higuainova izlazna klauzula iz Napolija, značajni priljev sredstava u blagajnu Stare dame mogao bi ipak potaknuti vodeće ljude kluba na ponudu za Higuaina koju Napoli neće moći odbiti.

U prilog nastojanjima Juventusa da angažira argentinskog napadača ide i ljutnja navijača Napolija koji su silno zamjerili Higuainu što je uopće započeo pregovore s torinskim klubom, zbog čega su mu poručili da se više ne vraća na San Paolo.

Linker
11. svibanj 2024 19:05