Drago Sopta / CROPIX
VAHA PORUČIO IGRAČIMA

'Iskašljat će dušu, proklet će dan kad su me upoznali! 'Mandžukiće' ne želim!'

Nije pitanje je li igrač zadovoljan, nego jesam li ja zadovoljan! To je krucijalno. Svi igrači su dobili priliku, čak i Slepička i Skender. Još nisam postao Ray Charles...
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 11. siječanj 2011. 12:14

Nakon 25 dana odmora u ponedjeljak su se okupili dinamovci, njih 26 plus 4 vratara. Trener Vahid Halilhodžić održao je sastanak s igračima, nakon toga ih je odveo na trening, te se naposljetku pojavio na druženju s novinarima.

Dinamo će u pet mjeseci odigrati 12 prvenstvenih utakmica te eventualno 4 u Kupu. Halilhodžić je svojim dečkima izdiktirao proljetne ciljeve.

- Naši cilj je jasan, želimo dvostruku krunu! Također sam tražio od igrača da na svakoj utakmici pobijedimo - kazao je Vaha.

Je li netko došao s viškom kilograma?

- Niti jedan igrač nije došao s viškom kilograma! Neki su stigli čak lakši. Nitko nije izvan gabarita. Dečki su profesionalci. I ja kao trener ne mogu si dozvoliti da imam 10 kilograma viška, onda ne bih imao sportsku liniju. To je respekt prema poslu kojim se baviš.

Usput je dodao...

- Na svoje igrače naljutio sam se jednom ili dva puta, a recimo deset puta na novinare. Svi su moji igrači imali svoje programe po kojima su trebali raditi, neki su svoje odradili, a oni koji nisu iskašljat će dušu. Dvojici sam rekao da će prokleti dan kad su me upoznali!

Nije rekao koja su ta dvojica. Onda se krenulo na zanimljivu priču. Kad je odlazio na odmor, Vaha je kazao: “Oni koji su nezadovoljni, u siječnju mogu doći k meni i razgovarati”. Je li tko došao?

- Razgovor sa mnom tražila su dva igrača!

Opet nije rekao koja dvojica...

- Vjerojatno će neki otići. Uzeo sam tri mlada igrača, Kovačića, Šituma i vratara Zeleniku, pa neće za sve biti mjesta. Treba zaštititi interese kluba, ali i igrača.

Inzistirali smo na odgovoru je li među tom dvojicom koji su nezadovoljni i koji su tražili razgovor s njim bio Pedro Morales?

- Ne, Morales nije tražio razgovor sa mnom! Istina, postoje strani igrači koji nisu standardni u prvoj momčadi, koji bi željeli više igrati. Mene ne zanima je li netko stranac ili Hrvat, znam samo da ih u Prvoj HNL može igrati šest. U njihovom slučaju treba pogledati financijsku računicu, jer oni koštaju više. A tu su mladi igrači koji trebaju dobiti svoju šansu. Radim selekciju za stvaranje definitivne skupine igrača za Dinamo!

E, pa tko će onda otići iz Dinama? Možemo samo špekulirati. Na pitanje je li možda bar u prolazu pitao Moralesa o izjavi čileanskim medijima koja glasi: “Nisam zadovoljan statusom u Dinamu i želim otići”?

- Kažem vam da nisam s njim razgovarao. Ako je nezadovoljan, onda će doći do mene. Ali nije pitanje je li on zadovoljan, nego jesam li ja zadovoljan! To je krucijalno. Svi igrači su dobili priliku igrati, čak i Slepička zadnju utakmicu, Skender također. I sve sam vidio. Još nisam postao Ray Charles! A s nekim igračima nisam zadovoljan.

Koliko je bitno da ostaju svi glavni igrači, Sammir, Badelj, Vrsaljko...

- A tko je govorio da će biti prodaje? Recite mi ime i prezime onoga koji je najavio prodaju? To su bila medijska nagađanja. Jesam li vam rekao i prije da neće biti prodaje glavnih igrača! Ali vi mene ne shvaćate ozbiljno. Ako kažem da neće biti prodaje, a vi špekulirate da hoće, onda to znači da za vas nisam ozbiljan sugovornik. Jedino ako jednog dana gazda kaže: “Nemam od čega živjeti”. Pa, nisam budala, razumjet ću. Zovu me neki i kažu: “Ti prodaješ Sammira u PSG!” Ma, briga mene za PSG.

Kazao je Vaha nešto zanimljivo...

- Ali sigurno se više neće ponoviti 'slučaj Mandžukić’ ili neki drugi koji su sve maltretirali. Nitko više neće ucjenjivati. Ako bi se takav pojavio, bacit ću ga na trening u nogometnu školu.

Linker
19. svibanj 2024 02:22