REUTERS
SVE TEORIJE ZAVJERE

ISPADA DA JE SAM KRIV!? NESRETNI SALAH TRPI NOVU TORTURU 'Alah te kaznio jer si zbog finala Lige prvaka prekinuo ramazanski post!'

Piše: Frane VulasObjavljeno: 02. lipanj 2018. 17:08

Salaha je kaznio Alah zato što je zbog finala Lige prvaka na par dana prekinuo strogi ramazanski post. Tako barem tvrdi kuvajtski imam Mubarak al-Bathali.

Imamova teza je da nogomet nije dovoljan razlog da bi se prekinuo strogi post tijekom Ramazana koji Muslimanima brani da jedu i piju išta tijekom dana, a što je Mohamed Salah napravio prije susreta njegovog Liverpoola protiv Reala, piše Slobodna Dalmacija.

- Alah ga je kaznio - napisao je na twitteru Mubarak al-Bathali.

Naime, Muslimanima je dopušteno da prekinu post zbog nekih specifičnih razloga, a jedan od njih je i za vrijeme putovanja. Da je to tako Salah napravio ne bi sagriješio. Iako je primjerice između ostalog dopušteno prekinuti post i radnicima koji obavljaju teške fizičke poslove jer u suprotnom ugrožavaju zdravlje. No, putovanje Liverpool – Kijev (gtamo se igralo finale) nije navodno bilo razlog za prekid posta. Naime, prema imamu Salah je prekinuo post na preporuku nutricionista kako ne bi ugrozio rezultat momčadi u finalu Lige prvaka, a što je izazvalo Alahov gnjev.

- Salah je dobio loš savjet i mora se nositi s posljedicama – rekao je al-Bathali, ali i poslao umirujuću poruku svim Salahovim navijačima i simpatizerima.

- Život je u Božjim rukama, sve se događa po Njegovoj volji i možda je ova ozljeda dobra stvar. Salah je nogometni virtuoz, dobar i pošten čovjek, veliki ambasador svih Muslimana i popravlja naš imidž na Zapadu. Nemojte biti tužni zbog Salaha, pokajnicima su vrata otvorena – poručio je imam.

Slični tonovi stižu i iz egipatskog reprezentativnog stožera. Sa Salahovim ramenom bi kroz ukupno tri tjedna (jedan je već prošao) trebalo sve biti u redu i bit će dio momčadi koja će igrati na SP-u.

Gotovo da ne prođe dan da se senzacionalno ne otkrije neki novi razlog ili epilog spektakularno neobičnog finala Lige prvaka u kojem je Real Madrid svladao Liverpool (3:1). Na kraju je još i trostruki europski prvak s kraljevskim klubom Zinedine Zidane šokantno otišao s klupe. Pristaše teorija zavjera guštaju ovih dana kao prasci u blatu. Evo samo kratke rekonstrukcije vezano za Salahovu ozljedu.

Prvo je sve zakuhao Sergio Ramos, čovjek koji je mora se priznati u karijeri ipak napravio umjetnost od toga da usputne prekršaje s predumišljajem prikazuje slučajnima. No, po teoretičarima zavjera Ramos je "namjernim" judo zahvatom nad Salahom smišljeno izbacio napadača Liverpoola iz igre - jer ga je kao poslije i kamera uhvatila da se smije. I time je preokrenuo utakmicu. A onako usput je i kod 0:0 jednom prigodom opalio i laktom u glavu vratara Lorisa Kariusa koji je netom poslije postao najbolji igrač Reala, skrivivši golove koji će ga nesretnika vjerojatno nadživjeti. Pokrenuo je jedan egipatski odvjetnik i tužbu protiv Ramosa u kojoj je odšteteni zahtjev sitnica od – milijardu eura. U to vrijeme krenula je i masovna internetska peticija da se kazni krivca Ramosa koja je navodno prešla brojku od pola milijuna potpisa. Spavaš li mirno Željka Markić?

Pa su se kao kod ubojstva J.F. Kennedyja pojavile nove snimke sporne ozljede Salaha iz drugog kuta. One navodno pokazuju kako je za sve sam kriv Salah jer je zapravo on držao rukom Ramosa... A evo stigao je i kuvajtski imam. Post scriptum - Ramos nema ništa s ozljedom Salaha, krivac je Egipćanin sam jer je prekinuo post za vrijeme Ramazana.

Ali ako imam ima pravo, postavlja se još jedno sasvim logično pitanje. Šta li je tek onda skrivio/napravio tragičar Karius kad ga je Bog onako kaznio?

Linker
11. svibanj 2024 00:29