FRANCUSKA

Ispali Auxerre i Monaco

Nogometaši Chamberyja, također amateri koji igraju u petoj ligi, pobijedili su pak kao domaćini Monaco s 3-2 boljim izvođenjem penala. Nakon 90 minuta bilo je 1-1
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 08. siječanj 2011. 21:11

Francuski nogometni prvoligaši Auxerre i Monaco propisno su se izblamirali izgubivši utakmice 3. runde Francuskog kupa od amaterskih momčadi iz pete lige.

Bolji od Auxerrea bio je kao domaćin Wasquehal s 2-1. Kada je Adama Coulibaly doveo goste u vodstvo u 12. minuti, činilo se da će to biti rutinska pobjeda sastava koji je ove sezone igrao Ligu prvaka. Međutim, domaći nogometaši, koji žive u sjeni prvoligaškog susjeda Lillea, vodeće momčadi Le Championnat a, čiji su stadion posudili za ovu priliku, do kraja su preokrenuli rezultat u svoju korist, a pobjedu im je donio pogodak Davida Coulibalyja iz penala u samoj završnici ogleda.

Nogometaši Chamberyja, također amateri koji igraju u petoj ligi, pobijedili su pak kao domaćini Monaco s 3-2 boljim izvođenjem penala. Nakon 90 minuta bilo je 1-1.

Momčad Nice se provukla protiv trećeligaša Creteila, svladavši ga 6-5 iz penala, nakon što je u osnovnom dijelu bilo 1-1.

U trećoj rundi francuskog nogometnog kupa, od natjecanja se oprostilo devet prvoligaša. Među njima je i Lens, koji je izgubio u gostima kod PSG-a s 5-1...

Bio je to jedan od samo dva ogleda između dvije momčadi koje nastupaju u Le Championnatu. Vrata Lensa nije čuvao hrvatski reprezentativac Vedran Runje, već njegova pričuva Hamdi Kasraoui. Dvostruki strijelac za PSG bio je Hoarau.

U drugom ogledu između dva prvoligaša, Lyon je u gostima slavio kod Caena s 1-0, a Dejan Lovren je za goste odigrao cijelu utakmicu. Strijelac je bio Diakhate u 74. minuti.

Ostalih sedam prvoligaških francuskih klubova ispalo je od nižerangiranih momčadi. Niz je još u petak počeo Toulouse domaćim porazom od trećeligaša Paris FC-a s 2-1.

Najveću blamažu u subotu su pretrpjeli Monaco i Auxerre, jer su ispali od amaterskih momčadi iz petog razreda francuskog nogometa!

Bolji od Auxerrea bio je kao domaćin Wasquehal s 2-1. Kada je Adama Coulibaly doveo goste u vodstvo u 12. minuti, činilo se da će to biti rutinska pobjeda sastava koji je ove sezone igrao Ligu prvaka. Međutim, domaći nogometaši, koji žive u sjeni prvoligaškog susjeda Lillea, vodeće momčadi Le Championnata, čiji su stadion posudili za ovu priliku, do kraja su preokrenuli rezultat u svoju korist, a pobjedu im je donio pogodak Davida Coulibalyja iz penala u samoj završnici ogleda.

Nogometaši Chamberyja, također amateri koji igraju u petoj ligi, pobijedili su pak kao domaćini Monaco s 3-2 boljim izvođenjem penala. Nakon 90 minuta igre i produžetaka bilo je 1-1.

Što se tiče ostala četiri posrnula prvoligaša, svi su ispali od sastava iz druge lige. Arles je kod kuće na penale (2-4) izgubio od Sedana, Valenciennes u gostima kod Angersa s 2-1 u produžecima, dok su Saint-Ettiene i Montpelliers svoje poraze pretrpjeli već u 90 minuta igre. Saint-Etienne kao domaćin Clermontu s 2-0, a Montpellier u gostima kod Reimsa s 1-0.









Kup Francuske, 1/64, zanimljiviji rezultati (subota):

Chambery – Monaco 1-1, 3-2 (penali)

Creteil – Nice 1-1, 5-6 (penali)

Wasquehal – Auxerre 2-1

Forbach – Lille 1-3

Bordeaux – Rouen 3-1

Arles – Sedan 1-1, 2-4 (penali)

Angers – Valenciennes 2-1 (produžetak)

PSG – Lens 5-1

Caen – Lyon 0-1

Reims – Montpellier 1-0

Saint-Etienne – Clermont 0-2

Lorient - Vannes 4-1

Jarvile – Sochaux 0-1

Linker
21. rujan 2024 07:55