Luka Gerlanc / CROPIX
PRVA HNL

Istra pregazila Zadar

Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 30. studeni 2013. 18:08

Dugo se već iza svake izgubljene utakmice Zadra na svojem travnjaku u Stanovima govori: „Nikad gore nismo igrali“! Ali se očajno izdanje kontra Istre teško može nadmašiti, jer viđeno na zadarskoj strani nije imalo nikakve dodirne točke s nogometom, što nikako ne umanjuje vrijednu pobjedu Puljana koja je mogla biti još izraženija, što bi posve pomutilo ionako depresivno poslijepodne u Zadru.

Jer kad vam i ono malo gledatelja počne napuštati tribine u 70. minuti onda je svima jasno na što su sličili Zadrani. Oni koji su ostali trpjeti mučenje ipak su dobili prigodu zapljeskati, ali ne svojima nego su počastili izvrstan gol Ante Batarela kojeg je zabio s dalekih 25 metara od vrata.

Inače, ništa baš ništa, što se tiče igre nije se moglo vidjeti do pogotka Petra Franjića koji se u kutu šesnaesterca izborio za jednu loptu, oslobodio se čuvara i preciznim udarcem pogodio lijevi kut vratara Mladena Matković.

Bio je to drugi šok za zadrane, u jednoj minuti jer je šezdeset sekundi prije Josip Bilaver posve nepotrebno napravio drugi prekršaj zaradivši drugi žuti karton, pa ga je sudac Marijo Strahonja poslao u svlačionicu.

I onda se dogodio već opisani primljeni pogodak kao izravna posljedica igrače manje.

Što se može izdvojiti iz učinka zadarske momčadi? Malo toga, bez prave zamisli u napadu, uz previše pogrešaka u obrani napose od strane Mirka Hrgovića.

Napad? Jedino su prema prema Antoniju Ježini, pucali Bilaver jednom i tri puta Frane Čirjak i njegova je lopta prošla svega nekoliko centimetara od grede!

Uslijedio je odmor. Od čega? Čim se krenulo s centra Istra se domogla velike prednosti. Strijelac je bio Sandi Križman, koji se nije dobro ni zagrijao jer je tek ušao u igru. Moglo je biti i gore, međutim, Alves De Oliveira pogodio je gredu!

Užas, komentirali su domaći promatrači, a njihove riječi dobile si snažnu potvrdu kroz autogol Ante Sarića koji je ubačaj Križmana pospremio u vlastitu mrežu.

Igor Pamić, trener Istre:

Pričati sad ovo ili ono nakon ovakve pobjede zbog koje moji igrači zaslužuju čestitke. Tražili smo čvrstu igru, svjesno išli na držanje nule, pa da na kraju krenemo otvoreno ako bude trebalo.

Nama je Bilaver olakšao posao, iza toga smo pogodili što je trebalo i nije bilo teško igrati. Neće me ova pobjeda zaslijepiti ni zavarati uoči uzvrata u Kupu, ovoga utorka u Zadru

Ferdo Milin, trener Zadra:

- Čestitke Istri na zasluženoj pobjedi. Isto tako preuzimam odgovornost za poraz i prikazanu lošu igru. Ne treba krivicu prebacivati na Bilavera, nije kriv on, jer njega sam ja stavio unutra.

Imamo očito problema u momčadi i to moramo riješiti u roku od 48 sati do sljedeće utakmice u Kupu. Ne predajem se, vjerujem u igrače i vrijeme je da oni počnu vjerovati u sebe i neka se okrenu poslu za koji su plaćeni. Nije dobro ako netko umisli da je Maradona. Za kup utakmicu će biti promjena.

Zadar - Istra 1961 0:4 (0:1)

Stadion „Stanovi“. Gledatelja: 500. Sudac: Marijo Strahonja (Zagreb) 6,5.

Strijelci: 0:1 Franjić (29), 0:2 (Križman), 0:3 (Sarić - autogol 59), 0:4 Batarelo (79).

Žuti karton: Bilaver, Con (Zadar), Blagojević (Istra 1961).

Crveni karton: Josip Bilaver - drugi žuti (Zadar).

Najbolji igrač: Sandi Križman (Istra 1961).

ZADAR : Matković (5), Con (5), Jerbić ( ), Neretljak (5)(od 63. Oršulić 5), Bilaver ( ), Sarić ( ), Čirjak (5,5)(od 56. Heister 5), Surać (5), Hrgović (5,5), Ivančić (5), Terkeš (5)(od 56. Tadić 5).

ISTRA 1961: Ježina ( - ), Budicin (6), Čagalj (6)(od 50. Pilipović 6), Sačer (6)(od 46.Križman 7), Blagojević (5)(od 46. Alves 6), Batarelo (6,5) , Obšivač (5,5), Graf (6), Chung (6), Franjić (6,5), Radonjić (6).

Linker
21. rujan 2024 12:48