Tea Cimas / CROPIX
RIJEKA - LOKOMOTIVA 1-1

Ivković i klinci s Kajzerice spustili na zemlju Kekovu europsku Rijeku

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 02. rujan 2013. 21:45

U sjajnom ozračju, nakon velike pobjede u Stuttgartu, Rijeka je ugostila posljednju utakmicu 8. kola. No, Kantridu u 22.05 nije obasjao očekivani pobjednički vatromet. Lokomotiva, koja je nerijetko tijekom posljednje tri godine bila kost u grlu domaćina, još je jednom Kvarner napustila neporažena.

Matjaž Kek i Tomislav Ivković, 'dva najbolja trenera u Prvoj HNL', međusobno su si komplimentirali uoči dvoboja. Bez kurtoazije! I zagrljaj prije utakmice bio je srdačan! Ali, kada je lopta krenula s centra... Struka se 'nije poznavala'.

Rijeka se prvu četvrtinu susreta "utaborila" na protivničkoj polovici. Lokosi se dugo-dugo nisu sastali s loptom. Poznavajući nogometnu filozofiju stratega Zagrepčana (teži igri i nadmetanju), sumnjamo da je je to bio dio taktike gostiju. Ili...?

Imali su Riječani veći posjedu tom periodu igre, no, budimo iskreni, niti oni nisu bili dovoljno konkretni, nedostajalo je malo više inspiracije i kreacije u ofenzivnom dijelu vezne linije da bi se stanje na semaforu promijenilo u odnosu na početnih - 0:0. A onda je sijevnula kontra Lokosa, koju je povukao Pjaca nakon Chagovog proigravanja. Završnicu je na najbolji mogući način u 41. minuti odradio Trebotić; prizemnim udarcem matirao je Vargića - 0:1.

U lovu na pogodak, Kek je od 49. minute na travnjak umjesto Alispahića poslao Krstanovića. Tomečak je 'grizao' travu, a dobru prigodu propustio je realizirati Krstanović. Pokušala je u dva navrata i nova riječka 'desetka', Sharbini, ali i u njegovom udarcu nedostajalo je preciznosti. Ne i Kvržiću! Pucao je Krstanović, Benko 'liznuo' loptu, Šarlija obranio i odbio udarac, na kojega je naletio Kvržić i iskosa desno u 74. minuti pogodio mrežu - 1:1. Lokosi su se do kraja branili na isti način kao i do gola za poravnanje. Uspjeli su otkinuti bod. Cilj opravdava sredstvo!

RIJEKA - LOKOMOTIVA 1-1 (Kvržić 74/ Trebotić 41)

KRAJ UTAKMICE

85. minuta - Traje opsada Lokomotivinog gola, no napadači s Kantride nikako da zabiju

GOOOOL 74. MINUTA - Rijeka je konačno zabila. Krstanović je oštro pucao prema vratima, a Sabateh je u blok odbio točno za Kvržića koji je poklon pospremio u mrežu

67. minuta - Udarac Sharbinija iz daljine završio je u naručju Šarlije

62. minuta - Nakon Sharbinija, i Krstanović je promašio veliku priliku za Riječane

60. minuta - Lokomotiva se bez problema brani protiv neprepoznatljive Rijeke

47. minuta - Sjajna prilika za Rijeku. Boras je prošao lijevom stranom, proigrao Sharbinija čiji pokušaj s pet metara brani Šarlija

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

GOOOOL 41. MINUTA - Prvi udarac u okvir vratiju na cijeloj utakmici završio je u mreži. Pjaca je asistirao Trebotiću, a veznjak Lokomotive s 18 metara pogodio je Vargićev gol

30. minuta - Loša utakmica na Kantridi. Oba vratara nemaju posla, iako Rijeka ima više loptu u nogama

12. minuta - Udarac Tomečaka s 20-tak metara otišao je tik uz vratnicu

3. minuta - Velika prilika za Rijeku. Tomečak je ubacio, a Benko na petercu zakasnio pospremiti loptu u mrežu

Utakmica je počela

RIJEKA: Vargić - Boras, Knežević, Lešković, Tomečak - Maleš, Pokrivač - Mujanović, Alispahić, Sharbini - Benko

LOKOMOTIVA: Šarlija - Samateh, Puljić, Mesarić, Bručić - Trebotić, Mrzljak, Chago - Pjaca, Mišić, Šitum

Linker
19. svibanj 2024 06:23