Tomislav Krišto / CROPIX
NESRETNI TRENERI

Ivković: Osjećamo se grozno; Mamić: Rezultat je dobar, sve ostalo - loše!

Samo zbog našeg lošeg zadnjeg pasa nismo iskoristili prostor koji nam se ponudio. Kad protiv Dinama to ne iskoristiš u početku, kasnije je teško - rekao je Ivković
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. studeni 2013. 19:06

Vrlo kratko trajala je press konferencija nakon utakmice. Valjda je sve bilo vidljivo na travnjaku pa se i nije trebalo previše elaborirati viđeno. Trener Dinama Zoran Mamić, bez obzira na uvjerljivu pobjedu, nije odavao sliku zadovoljnog čovjeka. Kao i nakon utakmice protiv Hrvatskog dragovoljca, isijavao je - nezadovoljstvom.

- Ponovit ću se od prošlog puta. Zadovoljan sam rezultatom i nekim "sitnim stvarima" iz drugog poluvremena. Ali s većinom utakmice nisam presretan. Bolje rečeno, nezadovoljan sam.

Za razliku od bivših trenera Modrih koji su uvijek hvalili igrače i igru nakon pobjeda, mlađi Mamić, eto, nije sretan izvedbama ni kad se pobjeđuje. Trener Lokasa, Tomislav Ivković, je rekao:

- Zaslužena pobjeda Dinama, prvo poluvrijeme bilo je tvrdo, kontrolirano s jedne i druge strane, bez nekih opasnijih akcija, šansi i udaraca prema golu. Bilo je premalo kretanja, nismo izgledali dobro, niti mi, niti Dinamo.

Rekao je Ivković da je Lokomotivu poremetio jedanaesterac.

- To je normalno kad igraš s Dinamom i uđeš u minus, moraš se više otvoriti, dati Dinamu više prostora. Bez obzira što smo na poluvremenu gubili 0:1, dobro smo otvorili drugu dionicu, ali smo nakon 15 minuta pali u koncentraciji. Isto tako neki moji dečki koji nisu igrali duže vremena i kondicijski. Sami smo pozvali Dinamo blizu naših vrata, oni su u tom razdoboju stvorili nekoliko prilika, gol "visi" u zraku. Na kraju smo primili taj treći gol, to mi nije drago, nije svejedno kad izgubiš s jednim, dva ili tri pogotka razlike. Takve greške ne bi se smjele događati, sad se cijela momčad i ja nakon 0:3 osjećamo mnogo gore.

Pitali smo Zorana Mamića zbog čega je opet nezadovoljan s prezentacijom svojih nogometaša. Apostrofirao je igru u prvih 45 minuta.

- U prvom poluvremenu događalo se sve ono što nismo tražili od naših nogometaša. Znali smo da ćemo od početka dominirati, da će se igrati na protivničkom dijelu travnjaka, upozorili smo igrače na dva detalja. A oni ih do 40. minute niti jednom nisu ispunili. Rekli smo im da u trenutku kad izgubimo loptu, slijedi brzi povratak ukoliko ju ne možemo brzo osvojiti, a drugo upozorenje odnosilo se na profesionalne prekršaje.

Mamić je govorio kako je svoje dečke upozoravao da je Lokomotiva iznimno opasna u kontranapadima te da ih upravo trebaju zaustavljati tim tzv. profesionalnim prekršajima.

- U tom razdoblju to nismo napravili niti jedan jedini put. To su nekakve osnovne i jednostavne stvari, onda kad se to ne ispuni, ostaje nezadovoljstvo s onim što smo vidjeli u prvom poluvremenu. Ne bih se složio s Ivkovićem da je prvo poluvrijeme bilo kontrolirano, s Lokomotivine strane možda da, s naše strane apsolutno ne. Mi smo prvo poluvrijeme visili kao lusteri. Da je Lokomotiva imala malo mirnoće u završnici, rezultat je mogao biti drukčiji.

S tom konstatacijom na kraju se složio Tomislav Ivković.

- Istina, nama je nedostajao taj zadnji pas u pet-šest situacija. Samo zbog našeg lošeg zadnjeg pasa nismo iskoristili prostor koji nam se ponudio. Kad protiv Dinama to ne iskoristiš u početku, kasnije je teško.

Linker
21. rujan 2024 15:23